Thursday, July 18, 2019

PUBLIC MUTUAL INCENTIVE TRIP 2019-SCENIC TAIWAN

Alhamdulillah,

Tahun ni kakshidah dan suami telah terpilih untuk sama-sama menghayati keindahan Negara Taiwan yang penuh dengan pemandangan yang sungguh cantik. Atas penat lelah bekerja selama setahun, ALLAH rezekikan 2 free ticket ke Taiwan. Terima kasih ALLAH hadirkan kami clients yg cukup baik dan bertoleransi, yang supportive terhadap anak muda mcm kami. Erkk..muda lagi eh?? haha

5 hari yang cukup menyeronokkan. Walau agak kepenatan, segala kenangan indah tetap terpahat di hati. Kelelahan setahun bekerja benar-benar berbaloi setelah merasai segala layanan hebat dari Public Mutual. Apa taknya, dari hotel, makanan, pengangkutan,semua diberi percuma. Kami hanya bawa duit poket sahaja untuk shopping dan makan2 semasa leisure time. Yang lain, ditanggung beres!

Insya ALLAH, untuk kali ini kak shidah akan bercerita mengikut kronologi hari dan destinasi yang telah kami lawati. Ada 5 hari, so, mungkin jadi 5 episod lah ek?? haha, tgklah kalau kerajinan.

Kami bertolak dari KLIA ke Taoyuan Airport dalam jam 130ptg. Alhamdulillah selamat sampai di Taouyuan airport pada jam. Airport yang cantik tapi tidak terlalu sibuk seperti KLIA. Alhamdulillah, 1st impression dah nampak, Negara Taiwan ni cukup bersih.







Lepas tu kami terus bergerak untuk makan malam di Taipei, solat di Taipei dan menuju ke Hotel Pertama iaitu, EVERGREEN RESORT HOTEL yang terletak di Yilan. Subhanallah, hotelnya cukup2 awesome! Bayangkan badan dah cukup penat travel, pusing2 dgn muka yg kusam, finally diberi peluang check in ke 5 stars hotel yang dilengkapkan dengan Hot Spring Facilities dalam setiap bilik. Berendam sakan malam tu oii. Feel so, relax! Di bilik disajikan dgn free minibar. free softdrink and snacks. Pandai2 pilih yg halal ya :) Dapat juga topi comel dari Public Mutual. Baju untuk ke Hot spring facilities di luar hotel juga disediakan, tp malas la nk pergi, kat bilik lagi selamat haha.

JUMPA UYAINA ARSHAD KAT RESTORAN HAJI YUNUS








Alhamdulillah, done  for day 1. Masa bnyk dihabiskan untuk travel dan berendam air panas jerr...kita sambung esok pulak untuk 2nd day. Stay tune :P

Thursday, May 2, 2019

TIPS MENYEMAI RASA CINTA DGN PELABURAN PUBLIC MUTUAL ;)

1. Mulakan simpanan pelaburan dengan Public Mutual hari ini. Tidak terhad kpd €pF, lump sum cash dan DDA pun ada.

2. Amalkan menyimpanlabur secara konsisten. Setiap bulan utk DDA, setiap quarter untuk €pF. Patuhi konsep Dollar Cost Averanging untuk memaksimumkan keuntungan. Ingat... perlu konsisten utk merasai kesannya!

3. Ikut tips2 yang diberikan oleh kosultan unit trust anda dengan betul. Especially berkaitan time horizon. Perlu ada jangka masa tertentu untuk optimumkan pelaburan. Jika ada masalah.. terus berhubung dengannya. Bincang dengannya apa constraint yg anda alami. Pasti, konsultan yg cemerlang akan ikhlas memberi nasihat yg terbaik mengikut keadaan anda.

4. Rajinkan diri anda membaca atau mengkaji tentang kebaikan2 pelaburan Public Mutual Unit Trust. Sangat banyak dana2 bagus yang dibuka serta bnyk tips yang boleh diperolehi dari mereka yg sudah lama berkecimpung dalam bidang ini tau.

5. Jgn lupa niatkan di dalam hati untuk mendapat manfaat pelaburan yang lebih baik kerana Allah. Supaya dapat kita gunakan keuntungan itu utk perkara yg diredhai.

Selepas dah follow semua steps di atas.. insya Allah anda akan rasai bezanya dgn pelaburan di Public Mutual.

insya ALLAH.. SEMAKIN HARI SEMAKIN SAYANG ;)

Regards, Farhan & Rashidah Wealth Planner 019-916-7880 013-440-4869

Follow us for more tips :)