Friday, December 28, 2012

Kisah penyusuan mereka dengan supplement shaklee

Alhamdulillah..syukur pada Allah kerana masih memberikan saya peluang untuk berkongsi di alam blog ni. semalam seharian saya menyiapkan jadual untuk semester baru sbb ada perubahan last minit...mmg sakit kepala sehari mengadap pc...xtahu kenapa sakit sangat..biasa ok je...erm, rupanya baru teringat, x sampai 1 liter air pun saya minum kat opis, punyalah fokus wat keje, ditambah condition ofis yg sgt lah sejuk..huhu. balik rumah..terus top up air bnyk2 n rest sket after maghrib..baru ringan sket rasa kepala. 

hari ni pulak rasa sakit kepala jugak keluar rumah, sbb cuaca panas sgt n mmg kurang jugak minum air masak. erm...mmg musim2 hujan ni mudah terlupa minum air..sbb kat opis sgt sejuk... sbb tu mudah sakit kepala dan terkena serangan virus. Nak2 sy dh terbiasa minum air 3liter sehari..bila dah terskip mmg rasa x best lah.


ha..kawan2 kat luar sana pun...jgn main skip2 habit minum air masak ni ye. x elok utk perjalanan darah. masa saya pergi buat urut refleksologi kaki last week pun makcik tu sentiasa pesan suruh banyakkan minum air masak.. nnt kalo x cukup air mcm2 leh jadi sbb flow darah dah x smooth. urat pun keras, x lembut..huhu.. dengar ya kawan2..


oklah...kita tggalkan dlu isu minum air.. sini saya nak sambung perkongsian saya tentang penyusuan dengan SHAKLEE..sbb...krg ni...banyak sgt permintaan terhadap vitamin penyusuan. Ye lah, zaman skrg ni, kbnykn para ibu sangat risaukan production susu badan. masing2 berusaha untuk membanyakkan susu badan untuk di berikan pada anak tersayang. sanggup makan bermacam2, melabur  dengan banyak demi yang tersayang. Saya sangat2 menggalakkan pada anda yang berhasrat menyusukan anak anda secara eklusif untuk membanyakkan ilmu sebanyak mgkin dengan dunia penyusuan. boleh google je bnyk org share kan..kalau nk tny saya serba sedikit pun boleh sbb mmg sy dikelilingi oleh ibu2 yg bf anak secara ekslusif wlupun saya sndiri xbrp berjaya dlm penyusuan anak pertama...tapi saya berdoa sangat2 untuk anak yg seterusnya saya akn menjayakannya sungguh2. saya pun dlm proses belajar jugak..jom sama2 kita.huhuh


tapi kat sini saya nk tegaskan awal2 bahawa supplement hanya membantu untuk boost up kan susu anda jika diambil dengan cara yang betul dan mengikut tips yang betul. Ini bermaksud perlu ada usaha lain lagi seperti pengambilan air yg bnyk...jadual pam yg konsisten dan satu lg syarat baby masih mahu direct feeding walaupun sekali sekala. kenapa saya cakap macam ni? ye lah...sbb supplemen ni kan function dia utk cover nutrisi yg hilang dari badan... nak susu banyak bukan semata2 supplemen..tapi kena patuhi konsep supply vs demand. kena ada usaha lain jugak..kena rajinkan diri pam..direct feeding. kdg2 ada jugak org yg dh consistent pam, minum susu..tapi production x brp jugak... then bila amik supplement shaklee..susu bertambah..semuanya depends pada reaction body dan usaha kita. yg paling penting...keizinan ALLAH lah..sbb tu kna banyakkan doa kan.


dalam posting ni saya nak ambil peluang untuk share beberapa testimoni customer saya yang telah berjaya meningkatkan production setelah mengambil shaklee.




testimoni 1 : ni kawan saya, dia kata mmg kalau makan ESP and alfalfa je msti rasa full je breast. mmg kenyanglah anak nyusu.. Alhamdulillah



testimoni 2 : ni kawan saya yg amik ESP dan alfalfa. Masa makan alfalfa 6bj baby ade cirit sket. so saya  minta kurangkan dos. btw, masa dia stop jap alfalfa n amik ESP saje, mmg ada perubahan. Susu bertambah n pekat sket.


testimoni 3: " Salam...Okay...alhamdulillah susu tambah... Nie baru start nak buat stock...mkn esp pun best... Wlpn mlm ank slalu berjage tiap2 jam n krg tdo, siang xde la penat sgt...thanks"


testimoni 4 : "dulu dapat 40z je, skrg mmg leh dpt smpai 110z"




testimoni 5 : "susu ok. cuma xdalah meriah sgt sbb pam pun belom konsisten, tapi ada improvement :) "


testimoni 6 : "Alhamdulillah susu bertambah, mula2 kurang sbb stress, tp skrg dh bnyk" :)



ha...banyak dah kan saya share ni, ni baru separuh, x larat eden nk upload semua malam nih.

apa yg penting dari testimoni2 ni... supplement shaklee seperti ESP+Alfalfa+ vitalea mmg sgt membantu dalam penyusuan dan dalam masa yang sama usaha seperti direct feeding, pumping, minum air banyak, dan mengelakkan stress adalah penting untuk kita jaga.

ok, anda di luar sana rasa ingin mencuba sambil mendapatkan kosultansi dan tips hebat dari ummu umar's choice?? hubungi saya sekarang untuk pakej hebat basic for breastfeeding di 0134404869.

All da best and nyte~~ (^_^)v


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Monday, December 24, 2012

lagi cerita tentang keputihan dan alfalfa

Alhamdulillah 'ala kulli hal. 

bersyukur kerana ALLAH sentiasa mudahkn urusan saya sekeluarga especially dlm bab2 shaklee nih. 
hari ni sempat mensetelkan hal2 di shaklee JB. dan uruskan order customer serta urusan bank. order customer pun siap di pos :) smooth je rasa perjalanan hari ni walaupun rasa penat sket dan diuji dengan sakit perut. gara2 makan pedas ni..my perut mmg x tahan pedas..huhu

kwn2 smua apa khabar ye? moga2 sentiasa ceria ek. esok cuti..kalo penat rehatlah ye. saya pun masih di kampung ni sehingga esok. kejap je cuti..sob3.

oklah..berbalik kepada topik di atas..saya nak kongsikan lagi dengan anda tentang kehebatan alfalfa. Alhamdulillah..wlpun promosi sudah berakhir, sambutan kepada alfalfa masih hangat. mmg hot stuff lah! ye la..semua ada alfalfa. nak susu bnyk alfalfa, nk hilangkan alergik alfalfa, nak lawas alfalfa..boleh kata semua ada alfalfa lah..hihi

hari ni saya nk sentuh tentang keputihan.ramai yg sudah faham apa itu keputihan kan. especially yg wanita mmg dh biasa dgn word ni kan. keputihan sbnrnye normal utk kaum hawa. tapi sama ada teruk atau tidak je. punca keputihan ni biasanya disebabkan oleh alergik d bhgn dalaman wanita dan mgkin disebabkan oleh alergik terhadap bhn tertentu spt makanan, tuala wanita dan pencuci wanita. kalo keputihan dibiarkan mungkin boleh menyebabkan jangkitan kulat. yg ni lah bahaya sbb mgkin mnybabkan kesakitan dan kegatalan kan..

hmm..sblom ni ramai xtau solusi kpd keputihan ni. ada yg kata daun pegaga la, daun sireh la..dsb. and I believe smua ni mgkin betol cuma nak kena konsisten amalkan dan mgkin leceh sket kot sbb kna petik2 daun..rebus dsb..mgkin bg sape2 yg sibuk x brapa nk prefer la kan.

tapi jika benar anda nk selesaikan mslh keputihan ini dengan mudah, jgn risau..kerana shaklee ada tablet alfalfa. Dan alfalfa ni mmg telah terbukti boleh mengurangkan dan menghilangkan keputihan untuk ramai wanita yg mengalami keputihan. Dan saya pasti anda tahu apa itu alfalfa dan khasiatnya seperti yg sy telah ceritakan sebelum ni kan. kalau nk refresh, boleh baca sini

ok...sgt best kan kalau tgk function dia. and I believe kwn2 semua akan lebih teruja dengan testimoni2 hebat yang saya perolehi seperti dibawah ni:


testimoni 1


testimoni 2


testimoni 3




testimoni 4


ha..bagaimana dengan anda? ramai dh cuba n sgt berpuas hati. ni baru 4 testimoni sy tunjuk..sbnrnye bnyk lagi ade..cumanya x larat jugak sy nk capture smua plus ramai yg minta x di share..so,,kna respect cust jugak kan..huhu.

 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

regards,
ummu Umar :)
shaklee iD: 867851
013-4404869

Saturday, December 15, 2012

SHAKLEE adalah pilihan tepat bagi anda yang ingin menjayakan penyusuan secara eklsklusif

Bismillah walhamdulillah...

Hari ini sangat banyak permintaan terhadap ESP dan alfalfa. rata-ratanya yang memilih ESP dan alfalfa ni adalah ibu2 yang sangat saya kagumi kerana sanggup membelanjakan wang demi berikhtiar untuk meningkatkan penghasilan susu badan demi anak yang tercinta. Moga ALLAH merahmati anda selalu.

Antara vitamin yang biasa ada dalam pakej breastfeeding adalah bcomplex, vitamin C, vitalea, alfalfa, ostematrix dan ESP. tapi ada juga segelintir yang bgtau x mampu nak telan banyak2 vitamin..x sempat nak atur masa..wlpun jadual saya akan beri..hihi..ada juga yg kurang bajet.. ada yg saje2 nak cuba sket dlu...hehe... xpe..saya sangat2 memahami...kalau ada kes yg mcm ni saya akan suggest 3 yg utama iaitu vitalea, ESP dan alfalfa. sbb dlm vitalea tu dah ada mcm2 vitamin..cumanya amount taklah sbnyk vitamin yg sndiri2 tu. pastu alfalfa milk booster and ESP pekatkan susu. So, dh complete..cumanya, kalo dpt amik smua lagi bagus complete smua nutrien kat anak :)

Tapi alhamdulillah..wlpun skadar mencuba 3 yang basic ni mmg customer2 sgt puas hati...mmg susu bertambah dgn usaha mengambil supplement ni dan juga usaha secara konsisten utk direct feeding, pam, minum air dsb. yelah, bukan senang2 je makan supplement trus keluar susu... supplement ni salah satu checklist utk membantu...perlukan usaha2 lain jugak. Apa2 pun kena yakin dengan rezeki dari ALLAH kan....
antara tips yang saya dapat drpd kwn2 yang serius menyusukan anak dgn susu badan.. jika kita nak dpt susu yg banyak..harap2nya tips ni boleh la membantu kwn2..jgn jadi mcm saya..anak 1st penyusuan secara eklusif x brp berjaya sbb mmg saya sgt jahil ttg ilmu penyusuan dan mmg saya lambat tahu tentang supplement yg boleh bantu boost up kan susu ni..kenal shaklee ms anak umur 10bln..dh lama betol bg FM..nk work hard balik mmglah payah wlpun mmg sy notice susu lebih pekat dn bertambah..huhu ... insyaALLAH anak kedua dan strusnya sy akan apply ilmu yg sy telah perolehi spnjg tahun ini..

so....antara usaha yang perlu kita lakukan adalah:
  • berdoa sungguh2 sejak awal kehamilan..pasangkan niat dan azam utk menyusukan anak secara penuh sehingga 2 tahun
  • bnykkan membaca tentang ilmu penyusuan
  • selepas melahirkan..lakukan urutan khas..tuam breast dgn air suam utk melancarkan pengaliran susu dan darah
  • semasa tempoh menyusukan anak...ambil masa utk buat power pumping pada waktu2 tertentu. anda juga perlu pastikan bayi masih direct feeding wlpun skali skala bagi susu menggunakan botol, kerana baby suction akan memberi rangsangan susu paling kuat berbanding pam suction
  • pengeluaran susu badan adalah berasaskan konsep supply vs demand. semakin kerap breast dikosongkan..semakin banyak susu terhasil. so...kena rajinkan diri pam and direct feeding baby
  • banyakkan makan makanan berkhasiat dan banyakkan minum air suam. jangan minum ais.
  • sangat digalakkan mengambil supplement utk menampung kekurangan nutrisi dalam diet seharian kita
ok...saya nk huraikan lebih sket point yg last ni.. kenapa supplement ni boleh bantu penghasilan susu...

sy amik cth alfalfa la kan.. alfalfa ni adalah kaya dgn kalsium. Susu ada kalsium kan? bagaimana kita nak expect susu kita banyak kalau kalsium dalam badan tak cukup?? dah minum susu? brp peratus kita yakin yang semua zat dalam susu semuanya menyerap dalam badan kita? susu pun kita bancuh dgn air panas...pasti semua zat telah musnah kan??
so..pengambilan alfafa dapat tampung kalsium dlm badan kita dan menyumbang kpd penghasilan susu.

sama juga situasinya dengan protein,vitamin2 yang lain serta bekalan air.... sangat2 dperlukan dalam penghasilan susu.. kalau badan kita x cukup nutrisi..mmglah susah nk keluar susu tu... kalau air pun minum x bnyk...mmg x dpt la..huhu

ha..begitulah serba sedikit yg saya boleh kongsikan... sbb tulah kalau anda ada beli supplement utk menyusu ni, anda bukan saja dpt vitamin tu..tapi saya akan includekan skali tips2 dan guideline yg perlu diikut... sbb penghasilan susu badan memerlukan usaha2 lain seiring dgn pengambilan supplement.. jgnlah nnt ambil vitamin tapi x nak pam susu kat opis.. yg tu mmg xkan berjaya...

inilah dia rupa vitalea, ESP dan alfalfa :)








oklah...saya kna off dlu utk mlm ni..insyaALLAH esok sy akan kongsikan pula testimoni2 drpd ibu2 yg hebat dalam berusaha menjayakan penyusuan utk anak2 mereka..tapi kalo rs nk sms/whatsapp utk tny dgn lebih detail..boleh aja :) 

selamat malam , 
Ummu Umar 0134404869 :)


✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui : 


Email : shadiraakashi@gmail.com 
SMS/ WhatsApp : 0134404869 
Facebook Page: Ummu Umar's Choice 

Bagaimana dengan anda? Nak cuba Shaklee? Anda boleh hubungi saya untuk dapatkan special price, konsultasi percuma, after sales service secara berterusan, dapat join group tertutup kami untuk perkongsian tentang masalah kesihatan dan maklumat berkenaan produk Shaklee...dan yang pastinya...anda boleh mendapatkan vitamin Shaklee dengan budget yang anda ada! Saya akan recommend kan vitamin yang sesuai dengan budget anda dan terangkan kenapa anda perlukan vitamin2 tersebut... 

 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

SHAKLEE, produk berasaskan bahan semulajadi yang selamat dan berkesan untuk masalah kulit anda

Bismillah walhamdulillah...

Setelah seharian memperbaik pulih blog kesayangan saya ni..tibalah saya mengupdate testimoni sensasi pengguna vitamin SHAKLEE lagi. YES! kali ini mmg temanya kecantikan lagi! perkongsian hebat dari kawan2 yang dah guna SHAKLEE utk Skincare. 

seperti yang saya pernah share sebelum ni, antara basic vitamin yang perlu ada utk skincare adalah b,c dan e serta protein..kerana semua ini mengandungi nurtrisi yg penting dalam pembinaan dan pembaikpulihan sel2 kita yg telah rosak. sbb tulah, kalau ade customer yg tny saya boleh ke dia makan vitamin C je kalo nak kulit lawa...saya akan tny apa mslh utama dia. kulit minyak ke...kulit kering ke... kalau kulit terlampau berminyak dan bnyk sgt jerawat...Ok je nk cuba vit C saje..sbb mmg based on pngalaman sy..kalo mkn vit c akn kurang sket minyak kat muka nih...tapi kalo kulit jenis combination..atau kering..saya suggest ambilah sekali b and e... sbb gabungan2 vitamin lain mcm vit b and e ni akan pastikan sel dpt serap nutrisi secara lebih berkesan dan vit e pulak dapat bantu balancekan kelembapan wajah kita ni....utk detail..boleh baca sini

ha...best kan? mmg best...mmg saya sangat suka shaklee. wlpun x sepenuhnya parut hilang, wlpun kdg2 keluar jerawat jugak sbb healing crisis (sbb kalau sibuk n sejuk kat opis, x boleh nk minum air banyak..hihi) tapi sy tetap teruskan usaha saya makan vitamin SHAKLEE kerana saya yakin akan kesan dan keselamatan produk ini utk jangka masa panjang... anda pula bagaimana? terpulanglah..pilihan ditangan kita, nk berhabisan utk produk yg slamat ke,,,atau nak berhabisan dgn produk yg bnyk chemical, yg hasilnya cepat..tapi mgkin memberi side effect...ikutlah~~

oklah...stlah puas saya membebel...hihi...jomlah kita usya few testimoni drpd pengguna SHAKLEE utk penjagaan kulit nih! enjoy~~











 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

regards,
ummu Umar :)
shaklee iD: 867851
013-4404869

Monday, December 10, 2012

Penangan ESP, Kulit tak kering, rasa kenyang, tidur lena dan telinga tak sakit lagi..

Assalamualaikum! jawab la salam ni..x jawab dosa..hoho!

hari ni saya mengade cuba untuk tidak minum ESP sblom ke ofis.Air pun saya tak habiskan wlpun 1 liter..stgh liter je kot... sbb nk tgk ade beza tak. fuh! mmg berbeza.. rasa nk pengsan je kt opis..flat semacam...dahla lunch ngan nestum je..perut ni rasa lapar smcm... mmg hr ni 1 vitamin pun sy x telan...n mmg sy rasa x best tanpa SHAKLEE dan air kosong 3liter sehari.... huhu.. esok xmo wat dah.insaf2.

oklah.....saya nk kongsikan 1 testimoni best dari rakan sebisnes saya yang mmg dah jatuh hati pada ESP! yela..HOT ITEM, BEST SELLER!, ESP yang marvellous mmg skali cuba pasti takleh tinggal dah..hihi.

ok,,,Syahidah ade bgtau yang bila saja dia dah consistent amalkan ESP..mmg bnyk improvement.. kulit tak kering, tido pun lena...yang paling best..telinganya yang sakit dah takda masalah.. ha..bestkan.. jom kita baca coretan syahidah ni :) credit

_________________________________________________________________

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum,

Selamat pagi.. Lame x tulis blog,,ngeheee. Hari ni sye nk review pasal hot item shaklee i.e ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP). Nape ESP ni hot item? Nape orang suke ngan ESP ni? Hatta saya sndiri pun mnum ESP ni.

Sebelum2 ni ade la bace orang duk cite pasal bestnye ESP nih,, saye pun nk tau jgk la kan, ape yang bestnye, so try la beli 1.. Rupenye memang best pun ESP ni. Saye baru consume 1 canister ESP, xhabis2 lagi,,heeee, banyak sngat, dahla besar tin nye, saye start minum pada 31 Julai 2012 dan selama 2 bulan saye consume ESP ni, perubahan yang saya rase n nampak antaranya ialah:

# Kulit TAK KERING dah

# Wat kite rase KENYANG n if lapar pun makan skit je pun dah ckup n cepat kenyang, so nk makn bnyak mmg xdapat la.. Bagi saya la :)

# Bintik-bintik mcm JERAGAT tu kat tangan makin pudar dan beransur hilang.

# Kulit macam MAKIN PUTIH je.. xtau la kut saye ni perasan,,hihihi, tpi nampak lain la.

# TIDO yang lenaaaa n bangun awal pagi pun xrase ngantuk n nk sambung tido balik :) perubahan yang ni paling best sebab bangun pagi je dh SEGAR n xde rase LESU ke, NGANTUK lagi ke n rase SEMANGAT je :)

# RAMBUT makin cantik, sihat n xcepat kusut.

# Alhamdulillah, TELINGA saya dah tak sakit lagi.. 

----> Alkisahnye saye ade sakit telinge before ni, jumpe doktor dh banyk kali, sebulan je baik pas mkan ubat doktor bagi i. e antibiotic n ubat titik tu, next month sakit balik. Stress gile, sampai nangis-nangis n xleh nk bangun pun sebab sakit yang teramat. Parents tnye sakit mcm ane, xleh nk describe cume bgitau berair-air n berdengung je n gatal2. Saye gune cotton buds yang baby tu nk korek n hilangkan sakit tu. Mase sya keje dulu smpai dapat MC 2 hari sbb xthan sangat sakit telinga ni. Sebelum saya jmpe SHAKLEE, sye ade consume nutrisi lain, sbb nutrisi kan bagus untuk kesihatan, so try la. Sebabnye nk pulihkan sakit telinga tu la,, tapi sakit tu dtang balik. So, sye pun stop ambik nutrisi tu. AFTER consume ESP SHAKLEE Alhamdulillah, xde sakit2 telinga lagi dah. 1 fungsi ESP ni untuk baiki tisu2 badan kite kan, so maybe ESP ni bantu baiki tisu2 kat telinga saye tu. Sakit telinga saya tu macam kuar air, berbau plak tu, n gatal-gatal kat telinga, doktor pernah ckap mcm ade jangkitan kuman dari persekitaran n ade mcam bengkak2 dalam telinga bukan kat cuping kat luar tu, kat dalammmmmm smpai hujung kut. Saye bukan jmpe doktor yang sama, tpi sye dh jmpe 4 orang doktor trmasuk doktor pakar telinga. Bayangkan, telinga saya xbaik-baik. Lepas dipertemukan dengan SHAKLEE, telinga saya dah xde sakit-sakit, berair-berair macam dulu. Syukur sangat2. Healing crisis mase consume ESP tu cume pening-pening n ade skali sakit telinga maybe die nk betulkan balik tisu2 kat telinga tu, n Alhamdulillah, Alhamdulillah, n Alhamdulillah, sakit macam dulu dah TAK ADA. Thanks Allah pertemukan saya dengan produk SHAKLEE ni.

Tu je la kut perubahan bagi saye slpas consume ESP nih. Sorry, terpanjang plak citenya pasal SAKIT TELINGA tu. :)

__________________________________________________________


ha...fantastic kan?? penangan ESP, mmg hidup pun makin hebat dan cergas!
saya tumpang happy untuk syahidah. moga2 sentiasa sihat, cantik, bertenaga, dan sukses dalam perjalanan spnjg berkongsi kebaikan SHAKLEE dgn org lain ya.
oh ya...lupa gtau...Syahidah pun salah seorang rangkaian saya yang memiliki ID shaklee 883791. jika berminat nak dptkan brgn shaklee, boleh juga menghubungi syahidah ya :)

oklah...anda nak tahu banyak lagi tentang tawaran menarik dari UUC? hubungi saya di 013-4404869 ye :)


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Saturday, December 8, 2012

Shaklee Collagen Powder, formula untuk kulit lembap dan lembut..

Assalamualaikum

ohh..mggu yg sgt hectic, sampai x smpat nk bukak laptop. hari ni baru boleh bernafas sket dan mula merajinkan diri membiarkan jari jemari ni menari di atas keyboard laptopku.

oo yeah!! promo kolagen sangat hangat yer! apa taknya... super dooper booster untuk kulit lawa cun melecun. nak2 kalo diamalkan secara konsisten stiap hari selama 8mggu berturut2, mmg daboom lah!

kalau mcm sy ni x brp nk konsisten amik lgi kolagen jadi hasil pun xdalah daboom sgt, main on off. harapannya nk hilangkan sepenuhnya parut alergik hr tu.tp sbb faktor jadual yg sibuk dan bnyk lagi vitamin lain yg sy nk fokus..saya cuma amik kolagen dlm 2x smggu..dan skrg nk amalkan semula masker vit E sbbnye vit e yg grape formula ni...mcm bau dia kuat sket..jadi perlu lebih kekuatan utk konsisten berbanding vit E yg lama dlu..hoho.

apa2 pun mmg terbaek lah kolagen, mmg ramai yg asyik dok msg tny sy pasal kolagen ni. ade yg dh book (esok akn di pos), ade yg nk amik after gaji, hehe...xpe2, cek paham na~~

btw, utk promo ni kalau nak tahu...banyak sgt penjimatan hebat yang anda akan dapat! yelah, Year End Sale kot~~~ mmglah promosi habis-habisan kan..hoho. oklah, apa yg akn dapat dari pembelian kolagen sempena December promo ni ye?? ni dia...
  • percuma sekotak kolagen shaklee dgn pembelian 6 kotak dengan hrga RM 1428 (harga runcit sekotak kolagen adalah RM 294... sape nak bg free RM 294 ni yang oiii~~)
  • Save RM 658 dengan pembelian 6 box kolagen shaklee
  • Dapat keahlian percuma (untuk register yurannya adalah RM 65 + RM 10 pos bisnes kit)
  • Penghantaran percuma (save RM 10)
  • Rebat cash bonus RM 110 yang akan diperolehi pada bulan January (^_^)
  • after jadi ahli shaklee pulak mmg banyaklah benefit yg anda boleh dpt spt dpt beli brg dgn harga ahli, belajar bisness, dpt join trip kalo layak..dapat cash bonus.. dapat majalah shaklee..dan bnyk lagi pendedahan eklsusif yang anda bakal perolehi hanya dari rangkaian kami...
WOW~~~ bedeboom! meletoplah Year End Sale kali nih~~~

 sms/whatsapp saya di 013-4404869 :)

sedikit testimoni kolagen buat tatapan anda :)





* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

regards,
ummu Umar :)
shaklee iD: 867851
013-4404869

Berminat utk menjana income hanya dari rumah secara online??
Hubungi saya skrg, saya akan tunjukkan jalannya.

tips memilih bisnes MLM :
  • pastikan produk yg halal dan berkualiti, tiada kesan sampingan dan mempunyai ujian klinikal (shaklee adalah slamat berkesan dan mesra alam dan mempunyai sijil halal)
  • background syarikat yg stabil dan kukuh (shaklee sudah 56 tahun di dunia, dan 20 tahun di Malaysia)
  • marketing plan yg telus, adil dan mengikut syariah (shaklee tidak mengamalkan sistem piramid, mematuhi syariah dan tidak menekankan HEAD HUNTING!)
  • pilih support group yg betul (saya adalah dari susur galur Jutawan shaklee yg mempunyai group support tersendiri, yg sgt mengutamakan knowlegde and skill sharing, juga menyediakan pemantauan on performance anda. Kami juga menekankan konsep mudahnya menjemput rezeki)

Saturday, December 1, 2012

December Promo : SHAKLEE COLLAGEN POWDER, buy 6 free 1 !!

Assalamualaikum semua!

fuhh!! malasnye rasa wiken ni..mode berehat lagi..ye la..baru abes gempur alfalfa! abes je closing, terus dpt msg promo bulan nih!

promo December, Collagen Powder, buy 6 free 1! wallaweh~~ mandi kolagen la kita~~ hoho

mmg saya suka sgt2, antara item yg sy target ade promo bulan nih! shaklee collagen powder, saya dah masuk box kedua..anda bila nk cuba sachet yang pertama??

Alhamdulillah..mmg puas hati sgt. Mmg moist n tegang je kulit nih! tapi utk parut2 alergik kt muka ni mmg x brp nmpk lagi la..mmg dah pudar, cuma belom hilang sepenuhnya~~ sob3.. tapi xpe..SHAKLEE pun ade kata, kesan yg ketara adalah after 8weeks...woho~~nk kna abes 2 box lagi baru boleh mengalah kalo x jadi gak...hihi.. tapi saya yakin mmg hasil terbaek lah pasni..sbb org lain yg dh abes dlm 3-4 box dan berturut2 amalkan setiap hari mmg daboom lah! x caye?? klik sini. =P

oklah...drpd sy dok excited sorang2 kat atas ni..apa salahnya saya cerita sedikit tentang kolagen SHAKLEE nih. mesti kawan2 nak tahu kan?? hehe...oklah..jom kita baca sket info kat bawah nih :)

Apa itu Collagen?

Ia adalah tisu penyambung yg membantu dalam mengekalkan kekuatan & keanjalan kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tendon, mata, gusi dan saluran darah.


FUNGSI-FUNGSI Shaklee Collagen Powder :

♥ Mengekalkan kelembapan dan mencegah kedutan - Kolagen merupakan komponen utama dalam kulit kita. Ia mempertingkatkan penghasilan sel-sel baru, membantu memelihara keremajaan kulit, melembut dan membuatkan kulit lebih bercahaya. Kolagen juga efektif untuk menghilangkan kedutan dan mencegah proses penuaan kulit.

♥ Memulihkan masalah kulit - Apabila kolagen disuntikkan ke dalam kulit yang terluka, ia akan menstimulasikan pertumbuhan sel-sel kulit baru dan menyediakan perlindungan kepada kulit. Kolagen sangat efektif untuk memulihkan parut, pengecutan ephithelium, kedutan dan garis-garis halus.

♥ Mencantik dan menyuburkan rambut - Nutrisi dalam kulit kepala sangat penting untuk memelihara kesihatan rambut. Kandungan kolagen dalam lapisan korium merupakan bekalan nutrisi kepada epidermis, rambut dan kuku. Kekurangan kolagen menyebabkan rambut kering dan bercabang, manakala kuku menjadi kusam dan mudah pecah.

♥ Menegangkan payudara - Kesan kolagen untuk menegangkan payudara sudah pun diketahui umum. Payudara sebenarnya terbentuk oleh jaringan-jaringan penyambung dan kumpulan lemak yang berperanan sebagai penyokong bagi pembentukan payudara. Kolagen merupakan komponen utama dari jaringan-jaringan penyambung dan bertindak dengan protein polisakarida untuk membentuk satu jaringan yang kuat untuk menyokong dan menegangkan payudara.

♥ Menguatkan tulang - Penyatuan kolagen yang secukupnya adalah penting untuk membentuk kerangka tulang yang kuat. Oleh itu,kolagen juga dikenali sebagai kerangka tulang. Masalah osteoporosis dan kekejangan kaki adalah berpunca darpadai kehilangan kolagen yang membentuk 80% daripada jumlah kepadatan tulang sedangkan kehilangan kalsium, magnesium dan fosforus hanya 20%. Pengambilan kalsium tambahan sebenarnya tidak dapat menangani masalah tersebut. Hanya dengan pengambilan kolagen yang mencukupi dapat mengembalikan kepadatan tulang yang normal, dan juga dapat memperlambatkan osteoporosis.

♥ Mencerahkan kulit dan mengurangkan pigmentasi - Kolagen dapat merapatkan sel-sel dan mempercepatkan pembentukan sel-sel baru. Dengan fungsi ini, ia secara efektif dapat mencegah pengumpulan pigmen dan racun, membantu mencerahkan kulit dan mengurangkan pigmentasi.

♥ Melambatkan proses penuaan kulit - Seiring dengan peningkatan usia dan gaya hidup yang sibuk, kandungan kolagen dalam kulit akan semakin berkurangan dan kerana itu, kulit menjadi kering dan kusam. Pengambilan kolagen secara berterusan dapat membantu kulit untuk menyeimbangkan semula kolagen yang berkurangan.

ha...best kan?? camane kwn2? teruja x nak cuba SHAKLEE COLLAGEN POWDER?? mestilah ye kan??mahal?? eh....sape kata? x tanya tak tahu kan?? tgh2 promo ni...pasti anda rasa seperti mahu memborong 6box pasti dapatlah free 1 box!  boleh whatsapp atau sms sy ye 013-4404869 :)


ni lah dia rupa collagen SHAKLEE :)






* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Friday, November 23, 2012

alfalfa : solusi untuk masalah penghadaman dan pembuangan anda

Salam Jumaat yang penuh barokah,

Alhamdulillah...hari ni weekend, dan masa ni lah saya nak guna untuk sharing info sebanyaknya dengan kawan2 kat luar :)

saya masih lagi dibelenggu alfalfa. apa taknya, promosi hebat november buy 6 free 1 masih berlangsung. ditambah lagi dengan feedback yang cukup mantap dan memuaskan hati yang saya terima dari customer. mmg daboom lah!

hari ni saya nak fokus untuk topic penghadaman atau omputeh kata digestion system..hehe. adakah kita tahu bahawa sistem penghadaman mempunyai peranan yang sangat penting untuk kesihatan kita .

Sistem Penghadaman Yang Sihat akan Memberikan kita Kulit Yang Berseri Dan Rasa Lebih Bertenaga, kerana di situlah berlaku segala proses pencernaan dan penyerapan zat2 makanan yang boleh digunakan oleh sistem badan yang lain.

tetapi, bagaimana kita  ingin tahu anda mempunyai masalah penghadaman? berikut adalah tanda-tandanya:

-masalah kulit kusam
-kelesuan
-kulit berjerawat

-alahan
-rasa mual/loya dan muntah
-rasa resah(emosi x stabil)
-sakit otot dan sendi-
-nafas berbau
-sembelit
-kembung
-cirit-birit
-kurang selera makan

bersempena dengan promosi hebat alfalfa ni..saya nk introduce alfalfa lah kepada anda semua yang mungkin mengalami masalah seperti yang disebutkan di atas.. oh ye, apa khasiat alfalfa ni ye? cuba tgk gmbr bawah ni :)



ha.. tu baru sebahagian je.. bnyk lagi function2 lain alfalfa yg kita xtau. dan sbnnrye ade je sy telah kongsikan dalam entry2 sblom ni..

dan di sini saya kongsikan beberapa feedback customer saya yang sangat2 berpuas hati setelah menggunakan alfalfa sebagai supplement untuk menyelesaikan masalah pembuangan :)





Alhamdulillah.. syukur bila ALLAH izinkan kita untuk bantu orang lain punyai kehidupan yang lebih sihat dan senang...TQ ALLAH..

berminat nak cuba alfalfa??

hubungi Ummu Umar sekarang :)

013-4404869 :)






hakikatnya, berapa banyak air yang boleh anda minum dalam masa sehari?? anda pasti terkejut dengan jawapannya!





"wah akak... 3liter air sehari? x bahaya ke? nnt kang terlebih2 air pulak dalam badan ni, bahaya tu kak"


hehe...saya hanya mampu tersenyum dan tergelak bila ada yang mengadu macam ni kat saya...ye la... 3liter je kot...mane ada nak terlebih2..kurang ada la..


yela...kalau kita tak ambil vitamin pun kita kena pastikan air dalam badan ni cukup..apatah lagi ambil vitamin kan... kalau air tak cukup, macam mana zat2 nak mengalir dan menyerap dengan sempurna ke sel kita? macam mana nak buang toksin2 dan kotoran2 dalam badan tu kan??


ok, hari ni saya akan kongsikan sedikit artikel berkenaan pengambilan air. adakah kita benar2 sedar akan kepentingan mengambil air kosong....sejauh mana kita tahu keperluan air dalam badan kita.


menurut apa yang saya mampu ringkaskan daripada artikel about water wisdom yang saya petik dari majalah kesihatan dan kecantikan..(GLOW, version Aug 2012)


badan kita ni terdiri drpd 65% air. dan air ini digunakan oleh hampir semua organ badan dan sangat2 diperlukan dalam pengawalan suhu badan. Air bertindak sebagai pelembap kulit dan memastikan pengaliran darah yang lancar dalam tubuh badan.


walaubagaimanapun, air akan kehilangan dari badan kita apabila berpeluh, bernafas dan membuang air besar/kecil.Mmg mudah sangat2 hilang dari badan. Sebab tu lah kita dinasihatkan mengambil dalam 2-3 liter air sehari (8-10 gelas ) sehari untuk menampung kehilangan air ini. Panduan yang paling mudah untuk memastikan kita mendapat air yang mencukupi atau tidak adalah dengan melihat warna dan bau urin kita. Jika tidak berbau dan warnanya tidak pekat (jernih atau putih kekuningan) itu menunjukkan kita mengambil air yang mencukupi. tapi jika tidak, adalah sebaliknya.


kita perlu minum lebih banyak air dalam situasi tertentu seperti:



  • bila cuaca sangat panas, kita berasa tidak sihat dan seperti hendak demam
  • jika kita mengandung dan sedang menyusukan anak
  • sebelum dan selepas senaman
  • ketika dalam kapal terbang yang mana udara sangat kering. dalam situasi ini badan kita boleh kehilangan sehingga 1.5 liter walaupun dalam penerbangan yang singkat!


ha...tgk tu..mudah sangat badan kita kehilangan air kan??




bagaimana pula jika kita mengambil terlalu banyak air? boleh ke?


untuk pengetahuan kita, memang susah untuk minum banyak air, tapi ia tidak mustahil. Seorang dewasa sebenarnya boleh minum sehingga 15 liter air sehari! tetapi, pakar menasihatkan adalah lebih baik untuk kita minum air secara sikit2 sepanjang hari..bukanlah terus habiskan dalam satu masa. Ini adalah untuk mengelakkan berlakunya "hyponatraemia" keadaan dimana paras garam dalam darah menjadi sangat2 rendah mencapai tahap bahaya. 


ha...segalaya sudah terjawab di sini.. kalau setakat 3liter air tu , xda apa sangatlah kawan2.. sbb kita boleh minum sehingga 15 liter! tapi janganlah sekaligus..haru nnt..huhu


tapi apa yang saya ceritakan di atas ini adalah untuk sistem badan yang normal. jika anda adalah antara orang yang mempunyai masalah kesihatan tertentu seperti masalah buah pinggang, perkumuhan dan sbgainya, jumlah air yang perlu anda ambil bergantung kepada recommendation doktor dan pakar anda :)

oklah kawan2..saya harap perkongsian ini dapat memberi manfaat bersama.


jom amalkan meminum air putih dengan mencukupi untuk kesihatan kita :)


salam sayang..


Ummu Umar 013-4404869 :)

Monday, November 19, 2012

Kenapa aku tak dapat pun kulit cantik macam mereka, walhal, dah lama aku makan vitamin ni…

Assalamualaikum, salam ceria buat kawan2 di luar sana? Apa khabar kesihatan dan iman kita? Moga baik2 belaka…
Hari ni, entry saya akan memfokuskan solution kepada anda yang pernah mengalami situasi seperti yang saya tulis dalam subject di atas.
Jika anda ada persoalan begini.. sebelum mengeluh, anda perlu tanya diri dlu... Sudah berapa lama anda ambil ni? lama tu ade ke sampai sbulan? atau baru 2-3 harim, terus expect nak dpt kulit cantik?? xboleh la camtu....
jika betol mmg dh sampai sbulan or lebih...antara perkara yang perlu anda check juga adalah:
  • Adakah anda telah mengambil vitamin mengikut dos yang dicadangkan oleh consultant anda?
  • Adakah anda telah mengambil vitamin secara konsisten?
  • Adakah anda telah mengambil air kosong yang mencukupi iaitu sebanyak 2-3 liter..sepanjang pengambilan vitamin??
  • Adakah anda telah mematuhi semua tips yang diberikan seperti jangan telan vitamin bersama minuman berkafein dsb?
Jika jawapan anda ada yang mengandungi perkataan tidak..anda perlu sedaya upaya untuk mematuhi semua syarat, jika nak dapatkan hasil yang daboom!! Hehe
Tapi, bagaimana pula jika anda sudah ikut kesemuanya??
Di sini saya ada bbrp cadangan solution yg boleh anda ikut.
  • Anda perlu terlebih dahulu menjalani proses detoks iaitu dengan mengambil supplemen yang mengandungi agen detoks seperti alfalfa, herblax, DTX, nutriferon or Vivix. Yang paling basic adalah alfalfa. Pengambilan agen detoks ini amat penting kerana ia mampu menyingkirkan benda2 toksik yang terdapat di usus dan organ2 seperti hati yang mana boleh menghalang penyerapan vitamin. Kadangkala, badan kita mungkin bertoksin disebabkan pemakanan yang tidak seimbang dan disebabkan juga penggunaan produk2 kesihatan yang mempunyai kandungan bahan sintetik yang tinggi sehingga memberi efek kepada tubuh badan.
  • Pengambilan detoks ini boleh sama ada secara berasingan ataupun bersama dengan vitamin lain. Berasingan maksud sy, anda stop dlu supplement utk skincare selama 2-3 hari dan fokus mengambil detoks agen sahaja sepanjang 2-3 hari tu. Ataupun anda teruskan sahaja pengambilan vitamin skincare lain dan tambahkan agen detoks ini dalam pengambilan itu.
Tapi, apa pula yang perlu anda buat jika menjalani program detoks pun tidak memberikan apa2 hasil??
  • Cadangan saya adalah, anda boleh pula cuba merawat secara external iaitu dengan menggunakan produk2 kecantikan yang boleh di apply secara terus di bahagian muka atau badan. Dan adalah penting untuk anda memilih produk2 yang tidak mengandungi bahan kimia seperti paraben kerana chemical akan merosakkan lagi wajah dan akan memberi kesan sampingan. Reason untuk kita pergi kepada rawatan external ni mungkin disebabkan sel2 luaran kita ni bnyk yg rosak disebabkan sinar radiasi,kotoran yang terlampau banyak sehingga tidak mampu ditampung oleh nutrient dalaman.
Dan akhir sekali, bagaimana jika semuanya tidak berhasil?? Periksa lah diri kita semula… adakah kita cukup berdoa kepada ALLAH? Adakah kita telah tanamkan keyakinan bahawa dengan ikhtiar mengambil supplemen ALLAH akan berikan kesembuhan kepada kita? Cuba check balik diri kita… kalau berdoa pun kurang…tak yakin dengan pertolongan ALLAH dengan memberikan kita vitamin… sampai bila2 pun x kan ada hasil… segalanya milik ALLAH kan???
Oklah, sekadar itu dlu coretan ummu umar pada hari ini, semoga memberi manfaat dan panduan berguna kepada kita semua. Sebelum beredar, sama2lah kita mendoakan keselamatan saudara Islam kita di bumi Palestin dan jgn lupa menginfakkan sedikit wang kita untuk meraka.
“Ya ALLAH, selamatkanlah saudara kami di bumi Palestin, kuatkanlah mereka, dan hancurkanlah Yahudi”
Salam sayang.. Ummu Umar 013-4404869 J

Thursday, November 15, 2012

Salah faham tentang supplemen, "supplemen sama ke dengan ubat ek???"



"sudah2 la promote vitamin shaklee tu.. cukup2 dengan makanan sunnah, seperti madu, kurma dan habbatussauda, vitamin bukan boleh sembuhkan penyakit pun"

ni adalah antara kata-kata yang pernah saya terima di alam maya apabila aktif mempromosikan vitamin2 shaklee.


Alhamdulillah..saya puji insan2 sebegini. sangat komited dalam mengamalkan pemakanan sunnah.namun, ada sedikit persepsi yang harus saya betulkan di sini.


Anda silap kerana membandingkan antara supplemen dan penawar yang mana fungsi kedua2 ini adalah sangat2 berbeza... Adakah anda perasan, di setiap entry saya, pasti ade statement ni, " These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease". tau x apa maksud dia? ade yg ckp kami menipu bila baca statement ini.


ok, saya teruskan. anda tahu apa definisi supplemen? kalau xtau, saya tlg jwbkan. 


Dalam bahasa yg paling ringkas, supplemen ni adalah makanan tambahan yang mampu menampung kekurangan zat2 di dalam diet seharian kita. cthnye sy bg supplement vitamin C. katakan kita ade makan buah oren, dan kita telah mendapat vitamin C, tapi sejauh mana kita yakin kita dpt 100% keperluan? belom tentu kan? sbb buah2 kdg2 ade yg dijual ditempat panas, maka,kuranglah zatnye. anda semua tahu kan, vitamin2 ni mudah musnah pada suhu tinggi. Oleh itu, utk seseorang yang sgt mementingkan gizi seimbang dlm pemakanan, mereka mula mengambil makanan tambahan, mengambil vitamin C utk menampung kehilangan vit C dalam buah oren tu.


Pemakanan org zaman skrg x mcm dlu, smakin hari zat makanan smakin hilang. kita pun x stiap hari makan sayur, buah, ikan, serat dsb. Cuba anda tgk piramid makanan ni, anda yakin pemakanan anda dah ikut betol2, mcm dlm piramid makanan ni??? tepuk dada tanya diri..





 sbb tu lah jalan mudah utk kita mendapat sepenuhnya zat2 yang hilang itu adalah melalui pemakanan supplement. sbb tu lah kbnykn apabila seseorang tu mula mengambil supplement, badan menjadi semakin sihat, sbbnye nutrisi dalam badannya telah meningkat kepada jumlah yang mmg diperlukan badan.


Saya bagi contoh lg, org yg sembelit, mungkin kekurangan serat. Serat pula biasanya akan diperolehi melalui pemakanan buah-buahan,oat, beras merah dan bnyk lagi. tapi, berapa ramai antara kita yang amalkan memakan semua ni?? mgkin x smpai 50% populasi penduduk bumi pun yg amalkannya! ye la, bygkn setiap hari diet kita apa? mee segera? ayam goreng? kek? donat? aiskrim? nasi ayam? anda yakin smua ni ade nutrisi yang lengkap untuk kita?? saya yakin TIDAK! sebab kbnykn lauk pauk sprti ayam dan ikan telah dimasak dengan suhu yang tinggi yang telah memusnahkan nutrisi dalamnya! 


ok, kembali kpd isu sembelit, apabila dia mula mengambil supplement yg mempunyai fungsi seperti serat seperti afalfa, mealshakes dsb, serta mengamalkan minum air yang banyak.. masalah sembelit ini boleh dikurangkan atau hilang sama sekali kerana, serat yang hilang sudah diganti semula dan keperluan air dalam badan pun cukup utk memastikn aliran bendalir badan yang baik... begitu juga dengan kes2 yang lain sprti masalah jeragat, darah kotor dan sbgainya..konsepnya begitu jugak...


bagi anda yang sakit, saya tidak pernah melarang anda memakan ubatan dari doktor, kerana fungsi ubat adalah untuk menyembuhkan. tapi, anda kena tgk jugak tahap kesakitan anda dan jenis ubat yang anda ambil. kalau sakit kronik x apelah, tapi kalau sakit kepala sikit2 pun dah ambil paracetamol, pastu dengan kerap pula..itu adalah merbahaya sbb ada stgh ubat yg boleh bagi side effect pd tubuh badan kita. yg penting kena tgk keperluan badan. kalau sekadar sakit kepala ringan je and boleh dihilangkan dengan mengambil supplement seperti bcompleks dan meminum air kosong je, kenapa nak makan paracetamol jugak kan?? 


Tentang makanan sunnah seperti madu, habbatussawda dsb pula, kita x boleh menafikan lagi, adalah sgt digalakkan untuk kita mengambilnya juga disamping mengamalkan suplement dan ubatan lain kerana masing2 ada kebaikan tersendiri. Makanan yang ALLAH dah sebut dalam Al-Quran secara jelas, mmg kita x boleh nak nafikan. Tapi, tidak semestinya soya yang tidak disebutkan secara jelas dalam Quran tu xda benefit kan... sesungguhnya pasti ALLAH tidak menciptakan soya dan tumbuhan2 lain dgn sia2. pasti ada hikmah besar yang memerlukan manusia menggunakan akal dengan sebaiknya untuk mengkaji dan berfikir.


so, kawan2 yg sy hormati sekalian, saya harap, entry saya pada hari ni, serba sedikit dapat memberi pencerahan jika selama ni ada salah faham tentang supplemen. 


"suppelement bukanlah ubat atau penawar, tetapi ia adalah nutrisi. Namun, jika nutrisi diambil dalam jumlah dan cara yang betol, tidak mustahil ia juga mampu menjadi penawar dengan izin ALLAH...."


segalanya milik ALLAH...termasuklah kesihatan


salam sayang,

Ummu Umar (013-4404869)

Tuesday, November 13, 2012

Collagen Powder SHAKLEE, apa kata saya dan mereka??

Assalamualaikum semua!

wah wah wah..


semakin ramai nampaknya yang teruja dengan collagen shaklee! ape taknye.. panas punye produk! 


mmg HOT sungguh, sbb rata-rata yang dah experience guna mmg bg feedback positif! 


saya sendiri pun amik kolagen ni, tapi bukan stiap hari la, dlm smggu 2x gitu la... hehe.


tapi hasilnya mmg x mengecewakan! apa yg sy rasa bila amik collagen n rangkaian produk esp yang lain nh??

  • muka, tangan, rambut, tak kering, mmg rasa moist spjg hari
  • jeragat di tangan makin pudar, kulit makin flawless and tegang je rasa
  • parut allergik di muka makin pudar, dan mmg rasa menegang je kulit muka nih. hehe
tapi, saya xda la picture before n after. segan lak nak upload2 gambar nih. hehe. tapi boleh dikatakan after amalkan shaklee nih, kolagen, b, c,e , esp n smua2 tuh, mmg bnyk improvement kat kulit sy. bukan nak kata xda langsung cela kat kulit tu, tapi at least dah kurang nmpk.. tapi kalo pakai foundation or compact powder je mmg hilang terus la cela2 tu. tapi sy ni bkn jenis suka sgt tepek2 benda kat muka, rimas..hihi

skrg ni mmg sy rajin btol la dok makan vitamin2 nih. mmg x miss lah, air pun sy jaga betol..hihi. sblom ni ade jugak culas2 makan vits n minum air, sbb tu hasil dia lmbt sket.. ngeh3. skrg sy dah insaf betol after tgk org lain dah cun melecun sgt... hehe... kalo x caya, anda tgk la testimoni2 di bawah ni.. ni antara pengguna kolagen tegar shaklee tau!









ha... anda teruja?? pasti teruja. nak cuba kolagen shaklee?? pasti berbaloi2... contact saya di 013-4404869 yer! =)


Nak tahu lebih lanjut tentang collagen powder SHAKLEE?? boleh baca sini ---> collagen


slamat malam!


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Promosi hebat November, Alfalfa complex! kami ada banyak sebab kenapa anda harus dapatkannya!!

Very marvellous. ohh!! maafkan saya utk kwn2 di luar sana! sbb terlambat wat entry nih!
ada yang dah tny2 saya, kenapa xda entry promotion November? apa promotion November? huhu, sorilah, xdan. saya cuma mengupdate di FB. dan punyalah banyak order masuk, berdesup-desup. al-maklumlah, product HOT kot tengah promo ni! product HOT? ape tu??

yeah! semestinya alfalfa Complex! waahh!! anda teruja?? saya lagi teruja tau!



kenapa HOT sgt alfalfa ni ye?? sbbnye.. alfalfa ni kaya dengan pelbagai nutrisi seperti protein, asid amino, kklorofil, serat, 15 zat galian seperti kalsium dan fosforus, 10 vitamin seperti vit a, b dan e, 8 enzim dan fitokimia.

dan antara fungsi alfalfa adalah...

  • mencuci hati, darah dan usus kerana alfalfa ni mknn yang sangat beralkali dan boleh meneutralkan badan yg berasid 
  • meningkatkan penghasilan susu badan kerana kaya dengan kalsium
  • melawan alahan (allergik) seperti memperbaiki keadaan kulit yg sensitif, kurap, alergik terhadap seafood, mengurangkan resdung, asma dsb
  • dapat memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, ulser dan sembelit
  • menyingkirkan lemak dan kolestrol kerana alfalfa mengandungi saponin seperti span yg bertindak sbgai serat
  • melawan tumor kerana mengambil alfalfa dalam amount yg besar akan membantu mengalkalikan badan seterusnya melawan sel2 kanser
  • melegakan keletihan
  • melegakan masalah sendi spt artritis (kerana mampu menyingkirkan asid yg menyebabkan kesakitan)\
  • Diamalkan oleh wanita, terutama bagi mereka yang rasa “sakit ketika bersama”, membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti Kacip Fatimah). Ada juga sesetengah sumber yang mengaitkan Alfalfa bantu di dalam masalah PCOS
ha.. mmg menarik kan? yela..sbb alfalfa ni pun telah digunakan oleh manusia sejak lebih 2500 tahun lalu, dan telah dikenalpasti sebagai makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian.

so, apa tunggu lagi? jom dptkan harga istimewa sempena promosi november ini. hubungi saya utk sbrg pertanyaan 013-4404869 :)

*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Thursday, November 8, 2012

Tak sampai seminggu cuba alfalfa, keputihan sudah hilang

Assalamualaikum, 

ha..rasanya lama sangat saya x mencedok sedikit info dari blog sifu saya. hehe. jalan2 hari ni tgk ade testimonial best tentang pengguna alfalfa! ianya tentang masalah yang sentiasa membelenggu para wanita, iaitu keputihan. Yup, mmg alfalfa dpt bantu redakan keputihan. anda x percaya? jom kita baca entry kt bwh ni. 



Bulan ni...meletop2 dah! Memang meletop!! Semua orang cari alfalfa...Memang berbotol2 dah jalan...Ha.....Apa kah alfalfa ni ye? Alfalfa tu ialah satu perkataan dari bahasa arab yang bermaksud "Raja Segala Tumbuhan".

Saya ambil input ni masa buat blogwalking ke blog nana...




Baca dah? okey bagus. Kalau malas sangat nak baca omputih kat atas nuh, meh la saya explain in BM.


1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’
5. Memberi kelegaan semasa haid
6. Merawat arthitis
7. Bagus untuk elergi dan ekzema
8. Merawat athma
9. Mencuci usus bagi membuang toksik
10. mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan buah pinggang
11. Meneutralkan asid dalam badan
12. Merawat masalah keputihan pada wanita
13. Membesar dan menegangkan payudara
14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
15. Memulihkan urat selepas bersalin
16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
17. Meningkatkan stamina seorang suami
18. Melegakan sembelit
19. Membuang angin dalam badan

Ini testimoni nana sendiri:

Nana dah consume Alfalfa Complex ni selama 2 bulan lebih. Iaitu sebulan sebelum perkahwinan nana tempoh hari. Actually, dulu nana ada mengalami masalah keputihan yang agak teruk. Segan jugak nak share. Tapi kalau ni boleh membantu semua wanita di luar sana why not kan? Dulu susah sikit la kalau nak solat sebab solat kita tak sah if ade keputihan sebab keputihan tu adalah najis. Bila pakai pantyliner pulak, keputihan akan semakin teruk. Dengan tarikh perkahwinan yang semakin hampir. Tensen gile beb. Nana pon mengadu la kat kawan nana si Mimi tu haa..Die la yang suggestkan nana amek Alfalfa Complex ni. nana pon cubela dengan harapan akan elok keputihan nana tu. Sehari nana amek dalam 10 biji alfalfa. And then, tak sampai seminggu nana dah rasa masalah keputihan nana semakin berkurang and nana dapat rasa yang rahim nana terasa sihat. Ayat vavavomm kan? but seriously, rasa macam ringan and sihat je kat area bawah pusat nana. Tak reti la nak explain cane. Korang cuba jela imagine ek. :D

So, Alfalfa sangat membantu dalam mengatasi masalah keputihan nana and menSAHkan solat nana. Why not kita cuba sedaya upaya menjaga kesempurnaan solat kita dengan baik. Betol tak?

Alfalfa ni didatangkan di dalam 2 saiz BOTOL iaitu Small and Large. Small ade 330 bijik manakala Large ade 700 biji..



ha..kan betol sy cakap. mmg x rugilah sape2 cuba alfalfa nih. mmg bonus sgt2 utk wanita. nak2 tgh promotion bulan ni. beli 6 dapat lak percuma 1! boleh wat stok utk tahun depan dan depan lagi sbb expired 2015! boleh share satu keluarga ni 

Bagaimana dengan anda? Nak cuba Shaklee? Boleh hubungi saya di 013-4404869 =)

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Follow us for more tips :)