Friday, February 10, 2017

PENGAKUAN BERANI JATUH CINTA DENGAN SHAKLEE

Hari ni saya nak share pengakuan berani seorang roommate kesayangan semasa zaman belajar di UTP dulu :D






πŸ’ŠWhy SHAKLEE?πŸ’Š
Saya kawen 2011..masa ni PJJ..so planningnya xnak la lagi baby sbb takot morning sickness sesorang...pastu akhir tahun 2012 hubby dpt tukar dok sama2...tapi still kalau possible nk experience TA on sept 2013, so after that la kot baru nk ada baby...tapi kalau dah rezeki awal kami terima dgn happyπŸ˜„πŸ˜„
And mmg lepas TA pon xlekat2 jugak..mula risau xlekat ni sbb ada problem or mmg percaturan biological calendar kami superb..haha
Tapi kami da ready dah nk ada baby time ni...so kontek la rumet UTP kesayanganss iols Nov 2013..amik set kesuburan n kewanitaan n OSTEMATRIX...kesan 1st yg nampak is migrain berkurang...ni efek BCOMP n OSTE rumet ckp...suker3!!!
DEC 2013 terasa mcm nk join jd member sbb rasa mcm nk beli byk lagi vits dia..kikiki...n sape sangka yg on Jan 2014, managed to get sales bonus of rm2k+++πŸ€—πŸ€—πŸ€—
Tapi tula, sumenye bergantung pada usaha masing2...kalau malas nk promote mcm skrg ni, org pon tatau iolss jual shaklee, so jaoh langsir dr tingkap la nk beli..ihi
Ape yg blh disimpulkan is saya sgt in love dgn vits2 n beberapa barangan rumah shaklee..plus agen2 shaklee diterapkan dgn ilmu yg cukup ttg vits dia..ape yg perlu utk masalah2 tertentu, atucara makan dia, n siapa &masa yg xsesuai consume certain2 vits juga ditekankan...senang citer cukup utk kita n customer yakin utk consume produk SHAKLEE ni...😍😍😍
#shakleekerteh #shakleepaka
πŸ“² wani 0199533810

Alhamdulillah, segalanya atas izin ALLAH.

Puan/Tuan/Cik adik mahu mencuba shaklee?? hubungi saya ye :)

RASHIDAH, Shaklee Independent Distributor Penghantaran Seluruh Malaysia Melalui Poslaju, Gdex dan CityLink, COD ke area Gong Badak - Bandar Kuala Terengganu sahaja +60134404869

Tuesday, February 7, 2017

ZOO KEMAMAN


Dah berapa tahun berkira-kira untuk mengunjungi zoo kemaman.
November hari tu baru berkesempatan.
Tujuannya cuma nak hiburkan hati anak-anak yang suka melihat binatang.

Bila sampai ke zoo kemaman, suasana agak lengang, tidak ramai orang.
Mungkin kerana sekadar hujung minggu bukan cuti sekolah.

Permulaan masuk dengan membeli tiket di kaunter dan diberikan sticker gelang sebagai tanda pengenalan di dalam kawasan zoo.

Harga tiket seperti di bawah:
  • Harga Tiket di Mini Zoo sahaja
  • Dewasa : RM 10
  • Kanak-kanak : RM 7
  • Kanak-kanak (4 tahun kebawah) : Percuma
Jadi, saya, suami RM 10 seorang. Umar RM 7 dan Maisara RM 0 hehe. 

Selepas membeli tiket, kami dijemput mengambil gambar berlatarbelakangkan gambar binatang. Yelah, suasana zoo kan. hihi. Then terus menunggu keretapi pendek untuk masuk ke dalam.

naik mini train hehe

Bila masuk tu kira OK lah...ada akuarium yang ada ikan besar. Seronok lah budak-budak ni. Jalan lagi ada la gajah 2 ekor, rusa, harimau sekor. Yang paling best usik-usik mawas. hihi

Tapi sayangnya.. suasana agak kotor dan taman tema air pun dah terbiar dengan kerosakan dan kotoran. Tanya-tanya general worker di situ, katanya mungkin takkan dibaiki lagi sebab orang pun jarang berkunjung ke sana. Hmm...oklah.

Dalam tengahari macam tu kami pun pulang. Tapi oklah kan...anak2 seronok. Jadi kita pun tumpang seronok. :)



KEHIDUPAN IBARAT SEBUAH BUKU

Image result for heliza helmi jom doa

Saya sangat meminati nasyid2 alunan HELIZA dan adiknya HAZWANI HELMI. Sebab liriknya santai tapi sangat mendalam. Lagu2nya pun ceria dan membangkitkan rasa untuk mencintai ALLAH dan RASULNYA. Ni adalah kata2 yang sy petik dari lagunya JOM DOA. jom kita hayati 


Kulit depan adalah tanggal kelahiran,
Kulit belakang adalah pengakhiran kehidupan,
Setiap lembarannya adalah setiap hari dalam kehidupan kita,
Ada buku yang tebal , ada buku yang nipis,
Ada buku yang menarik untuk dibaca,
Ada juga yang membosankan,
Sekali tertulis tak boleh diubah kembali,
Namun seburuk manapun halaman sebelumnya,
Selalu akan ada halaman yang berikutnya,
Yang putih, bersih , baru dan kosong
.
.
Macam itu jugalah dalam kehidupan kita,
Seburuk manapun hari semalam,
Selalu akan ada hari yang baru untuk kita,
Kita selalu diberi kesempatan yang lain untuk melakukan sesuatu yang baru dalam kehidupan kita,
Pada setiap hari yang mendatang dan kita masih boleh memperbaiki kesalahan kita dan mencoret kembali kehidupan kita sampailah saat usia berakhir yang sudah ditetapkan olehNYA
.
.
Terima kasih ALLAH
Terima kasih untuk hari yang baik ini,
Akan ku isi tulisan yang indah
Untuk ku persembahkan padamu nanti

Saturday, February 4, 2017

PROMOSI DAPAT FREE OSTEMATRIX BILA BELI 6 BOTOL

Sempena HOT DEAL FEBRUARY,

shaklee menawarkan free 1 botol ostematrix bila anda beli 6 botol ostematrix dalam 1 resit. 
ostematrix kali ni mempunyai expired date August 2018. Jika anda beli stok untuk 6 bulan anda dapat untuk 7 bulan dengan penjimatan RM 62! (tu belum kira postage ye :) ). 

Apa kelebihan ostematrix ya?? rujuk gambar di bawah ya :)










bagaimana? banyak khasiatnya kan? kalau nak tahu apa2 boleh whatsapp kak shidah di talian +60134404869 ye :) Thanks! 

Thursday, February 2, 2017

JADI AHLI SHAKLEE DAN BELANJAKAN RM 330 ANDA LAYAK MENDAPAT BELIAN DENGAN BELIAN

JADI AHLI SHAKLEE DAN BELANJAKAN RM 330 ANDA LAYAK MENDAPAT BELIAN DENGAN BELIAN


TAWARAN SAH SEHINGGA 31 MARCH SAHAJA!


Follow us for more tips :)