Friday, November 21, 2014

SHAKLEE MASTER TOUR PANTAI TIMUR YANG SANGAT MENGUJAKAN!

بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ

Segala puji bagi ALLAH yang telah memberikan nikmat Islam dan Iman. Tidak lupa kepada nikmat rezeki kesihatan dan kekayaaan yang membolehkan kita menikmati kehidupan dgn penuh ketenangan.

Insya ALLAH, setelah sebulan berhutang entry, kini saya kembali aktif menekan keyboard untuk berkongsi sesuatu yg sangat bermakna dalam hidup saya,

ALHAMDULILLAH, pada cuti deepavali yang lalu saya diizinkan ALLAH untuk menghadiri sesi MASTER TOUR PANTAI TIMUR. Sesi ini menggabungkan 4 MASTERS hebat dari bumi TERENGGANU yg terbukti telah mencapai kejayaan besar dalam MLM PALING BEST iaitu SHAKLEE.

4 MASTERS yg dimaksudkan adalah MASTER NUR ZAHIRAH, MASTER WAN MULIANI, MASTER NORAINI AHMAD dan MASTER FARIZAN. tgk gambar bawah untuk lebih kenal.


comel-comel kan orangnya..dan juga sgt berjaya. SAYA KAGUM! 

Sharing dimulakan oleh speaker jemputan DOKTOR NADIA KADIR yg merupakan seorang doktor di HSNZ dan juga merupakan SID. Sharing yg sangat bermanfaat tentang perubatan moden dan membincangkan juga tentang kepentingan suplemen dalam perubatan moden. Antara isi menarik adalah, walaupun perubatan moden banyak menggunakan dadah, tetapi penggunaan supplement juga boleh membantu dalam pengawalan sesetengah penyakit. Contohnya ada satu kes dimana doktor menggunakan OMEGA yang disalurkan kepada pesakit di ICU sebagai usaha untuk melancarkan pengaliran darah. Perkara-perkara sebegini banyak ditulis di dalam journal perubatan yang boleh didapati dengan melayari internet sahaja. Pesan DR NADIA juga agar kita lebih berhati-hati dalam memilih supplement kerana sekarang sangat banyak vitamin dan makanan tambahan yang mengandungi racun dan bahan kimia merbahaya yang jelas boleh mendatangkan mudarat kepada tubuh badan. Jangan disebabkan tertarik dengan iklan, kita sanggup korbankan anugerah tubuh badan dari ALLAH ini.

seterusnya sharing dari Master Wan Muliani yang banyak menceritakan tentang melakukan apa yang kita sayang dan menyayangi apa yang kita lakukan. Alhamdulillah, sharing yang diselit dengan lagi motivasi "DISINI LAHIRNYA SEBUAH CINTA" dan "HAMPIR KE SITU" sangat memberi rasa syahdu serta mengingatkan semula saya akan impian yang semakin saya lupakan disebabkan rasa kabur. Ianya suatu yang normal jika kita sudah hampir putus asa, sebab itu sangat penting untuk kita sentiasa berdamping dengan orang yang positif agar sentiasa mendapat semangat untuk terus mengejar kejayaan yg semakin hampir walaupun kita masih belum tahu detiknya :)

Sharing dari Master Farizan lebih kepada marketing strategi. Cara-cara menarik customer untuk mencuba produk kita. Alhamdulillah, sangat bermanfaat dan bila saya aplikasikan memang menjadi! Ye lah kan, dalam shaklee, kita ada produk yang sangat bagus, dan sangat rugi jika salah berkongsi orang tidak berminat pula. so, kena ada teknik dan caranya. Nak tahu tekniknya? kena lah join secret group Empayar Shidah Shaklee dulu ya :)

khusyuk meneguk ilmu..anak dipangkuan bukan alasan untuk skip!

Sharing ketiga dari Master Ani Ahmad. Saya tak dpt banyak input sebab terpaksa keluar dewan anak meragam nak menyusu dan tidur :) Tapi Master Ani ada menceritakan strategi bagaimana mahu naik pangkat dalam shaklee dan semestinya semua orang mahukannya! the rule is simple, Find a GREAT MENTOR and DUPLICATE! bagaimana nak DUPLICATE?? carilah MENTOR anda dulu! 

tidur dah...tq abg sudi jagakan anak2 spnjg sesi berlangsung.


Sharing terakhir dari Master Nur Zahirah who is my SIFU! banyak menceritakan strategi dalam meggapai impian. Katanya, tidak ramai yang berani bermimpi besar! sebab tu sentiasa stuck. Kita WAJIB berimpian BESAR dan tuliskan! dan katanya, setiap impian mesti dimurnikan dengan NIAT. cthnya buat SHAKLEE mmg kita nak dpt income kan, tapi sebelum tu NIAT terbesar dan UTAMA kita adalah.... " MEMBANTU MENYELESAIKAN MASALAH ORANG LAIN". sbb konsepnya mudah,,, bila kita tolong orang, ALLAH akan tolong kita :) Banyak sangat ilmu yang dikongsikan MASTER IRA yang saya ekslusifkan hanya untuk anak cucu saya dalam ESS tau! nak tau?? Jom join ESS! :)

bersama anak dan mak shaklee 


Hati ini sangat tersentuh mendengar perkongsian dari mereka. Sangat-sangat membuka minda. Sangat membangkitkan jiwa yang kadangkala ada turun naiknya. Alhamdulillah, saya syukuri rezeki ilmu dan motivasi dari ALLAH,bersyukur dipertemukan dengan insan2 positif yang tidak pernah jemu memberi kepada mereka yang memerlukan.

maisara dan ciknor. kaknor bnyk pglaman dlm biz dan katanya shaklee biz yg paling mudah. :)
1st time masuk prinzpark kito bergambar deh :)

oklah, setakat itulah sharing saya hari ini, harap memberi manfaat untuk kita bersama. Kalau nak cuba produk shaklee, beranikan diri utk SMS saya di 0134404869. Whatsapp pun boleh! :) nak join ahli pun sgt digalakkan dgn pendaftaran rm75 je seumur hidup. Meh kita bisik2 ye.


FREE COD UNTUK KAWASAN GONG BADAK HINGGA BANDAR KUALA TERENGGANU.

selain kawasan ini, saya tidak menyediakan COD, boleh SELF PICK UP di rumah saya, GONG BADAK :)

Thursday, October 23, 2014

KULIT LICIN DAN GEBU, AFTER 1 YEAR WITH SHAKLEE, INILAH BERKAT KESABARAN

RASA KECEWA VITAMIN YANG DIAMBIL TAK BAGI HASILYANG KITA NAK????

OK2, TANYA DIRI BERAPA LAMA DAH GUNA..KALAU SEKADAR SEBULAN DUA... BELUM CUKUP MASA UNTUK FRUST!

TESTIMONI LAST YEAR, TAPI RASA NAK UP BALIK KAT SINI, YEAH!!


"berkat kesabaran inilah hasilnya....

selalunya kita dgr testimoni yg laju..cthnya after 1 week..kulit rasa moist, after 1bulan kulit jadi licin... tapi tak kurang jugak...ada sesetengahnya, bila x rasa hasil positif dlam masa sebulan dua...mula rasa kecewa...


tapi ni sy kongsikan..testimoni my loyal customer, merangkap juga anak buah shaklee sy. Walaupun mula2 guna shaklee, segala jerawat keluar kat muka... tapi berkat kesabaran dia meneruskan pengambilan ESP dan MEALSHAKES selama setahun... nah! inilah hasilnya! katanya, after 1 year, mmg sgt puas hati dgn ESP! dan2 aje, kwn2 yg takut tgk muka akak ni dlu dah berpusu-pusu borong ESP, haha!
pm atau sms saya (Shidah) di 013-4404869 utk maklumat lanjut. 


*crop mata sbb nak rahsiakan identity, model saya ni malu (^_^)v"


NAMPAK X....

LAIN BODY, LAIN REACTION KAN...'

SO...SABARRRR!!!

BERMINAT DGN SKINCARE SET SHAKLEE???

JOM SEMBANG! 

RASHIDAH, 013-4404869 :)


Tips tingkatkan penghasilan susu badan.

stok susu baby maisara :) x banyak, tapi CUKUP! ALLAH bagi ikut kecukupan tau :)
Berpagian menyusun stok susu baby maisara sblom bertolak ke prinzpark utk meneguk ilmu dari masters2 hebat.
Alhamdulillah dpt cover balik production lepas cuak tgk stok menyusut hari tu.
Tekniknya hanya:


1.tingkatkan waktu mengepam
2.power pumping
3.makan dgn teratur
4.happy2 saja jgn stress.
5. Konsisten amik supplemen

*lepas ni sapa buat saya stress, saya cepuk dgn botol susu.hahahaha


Ummu Umar, 013-4404869 :)

AWAS!! STRESS BERPANJANGAN BOLEH MEMBUNUH!!


Adakah anda sering mengalami keletihan, pening kepala, susah tidur, sakit-sakit badan terutamanya di kawasan bahu dan belakang, degupan jantung yang kuat, sakit dada, meloya, ketar badan, sejuk tangan dan berpeluh???

JIKA YA! anda sudah menunjukkan gejala STRESS yg melampau!

Stress jangka panjang akan menyebabkan aliran hormon adrenalin dan kortisol secara terus-menerus masuk ke dalam darah, dan aliran ini memiliki kesan kerosakan kpd tubuh badan.

Dan kedua2 hormon ini boleh menyumbang kpd tekanan darah tinggi dan kehilangan fungsi kekuatan tubuh.

Ha...dah tau stress bahaya..xyahlah stress sgt dok kejar dunia. Haha. Akhir2 tahun ni elok sgtlah standby BCOMPLEX sbotol dua kat rumah and ofis tu kan.. hehe

Kenapa pulak bcompleks?? Sbb ianya mengandungi Niacin yg terbukti mampu melegakan masalah berkaitan depressi.

Nak cuba bcomplex? Pastikan saya tahu ye.. psstt..stress x baik utk ibu mengandung dan menyusu 


Rashidah, 0134404869 

Monday, October 20, 2014

PENYELESAIAN KEPADA MASALAH NAJIS BERDARAH



dah lama nak share testimoni sahabat baik saya a.k.a my roommate zaman U dulu-dulu. hehe..

jom kita ikuti kisah bagaimana wani jatuh cinta dengan shaklee :)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

source: wani

Saat hatiku terpaut dan jatuh cinta...



Alhamdulillah....setelah sekian lama, sempat jugak nak menulis....haaa...saat hatiku terpaut dan jatuh cinta....agak2 cinta monyet ke cinta manusia yer? ihi..Ni nak citer pasal saat aku jatuh cinta dengan vitamin favourit ku....SHAKLEE :)


Sebenarnya saya start beli shaklee dah lama dah....tahun 2012 kot....tapi nak wat camana, mmg terkenal dgn sikap xde disiplin kan....so makan tak sampai sebulan stop....haha....buat pekasam jela vitamin-vitamin tu kat lam peti...


Pastu, akhir tahun lepas lam bulan september or oktober gitu, saya rasa nak try balik shaklee ni sbb masa tu cam ada rasa sakit2 belakang....mula la terpikir, kurang kalsium kot, sbb saya mmg tak suka minum susu...bukan setakat tak suka, tapi mmg tak leh telan and minum....hahahha...so saya pon mesej la ex-rumet saya masa kat UTP dulu (dia ni jual shaklee dah lama....yg masa tahun 2012 tu pon saya beli ngn dia jugak la..ihi)...so dia pon suggest la kat saya untuk ambik OSTEMATRIX...ini rupa dia...kat dalam ni ada cukup sumber kalsium yg diperlukan oleh badan berserta vitamin D dan magnesium serta boron yg diperlukan utk bantu penyerapan kalsium...kalo kalsium saje yang ada, sia2 je sbb kalsium tu xleh pon nk di serap... (nanti kita citer lebih lagi pasal OSTEMATRIX ni lenkali k)...





Yang keduanya...saya pon masa tu cam ada darah-darah sikit kat najis...cuak plak...buasir ke?? so saya pon tanya jugak kat dia...anything to suggest? so dia pon suggest tambah ZINC dan OMEGA...'semua pon ada ni'...saya cakap lam hati...pastu teros tanya lagi2 produk untuk period pain saya...haha (teruja punya pasal...berkesan ke tak belom tau...and disiplin makan ke tak pon tatau...haha)


Last2, ni la hasil produk yang saya amik dengan rumet saya tu...:)





Ok, lepas saya makan....saya makan memang ikot jadual tao...ni testimoni saya;


Najis saya dah tak ada darah!!! tak sampai seminggu pon makan ZINC, OMEGA and OSTEMATRIX...alhamdulillah...
Saya dah tak perlu ambil MC tiap-tiap bulan....sbb period pain saya dah hilang berkat ambik GLA dan dengan izin Allah ofcourse...
Yang ni saya tak expect pon...kepala saya dah tak cepat sakit macam dulu...kalo dulu memang selalu sakit tahap rasa nak hantuk kat dinding....saya btau rumet saya, de cakap...."Wani ambik B-COMPLEX dengan OSTEMATRIX kn...dia memang bagus untuk migrain...


Tu diaa~~~ objektif 2 je....tapi dapat 3 teros...Alhamdulillah....so saya pon teros JATUH CINTA dengan shaklee...and teros tanya rumet camana nk jadi member...sbb harga member ofkos jauh lebih murah kan....20-30% jimat....boleh la simpan2 duit sket...ihihi


Sampai situ dulu kisah cinta saya on product...next time saya cite camane saya jatuh cinta dengan bisness dia plak k...wink3~~ :)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ha..bestkan...mmg berkesan produk shaklee ni kalau ikut cara yang betul.hehe

pm saya kalau berkenan dgn produk shaklee

rashidah 013-4404869

khasiat phytocol-ST, sekat kolestrol jahat sebelum makan!

Phytocol-ST™

Bertindak Secara Semula Jadi untuk Merendahkan Paras Kolesterol

Kod Produk:11006 (60 tablet)
Phytocol-ST ialah rumusan proprietari yang dapat menghalang penyerapan kolesterol oleh tubuh.
  • Mengandungi bahan-bahan yang terbukti secara klinikal, dan disokong oleh lebih 80 kajian, berkesan dalam merendahkan paras kolesterol LDL secara semula jadi
  • Dirumus daripada campuran sterol & stanol
  • Membekalkan 2,000mg sterol & stanol tumbuhan setiap hari, mengikut saranan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH)

rahsia awet muda kini terbongkar!


#throwback...

[Miss nampak muda lah]

Situasi di kelas tadi selepas test..
Trainee A: umur puan berapa?
Me: cuba teka.
Trainee A: erm..muda la kan..xbleh nk teka lah. 25 ka?
Me: salah...tp xsmpai 30lagi..anak pun dah dua
Trainee A: (cengang gaya terkejut)
Saya tgk puan ms hr 1st hr tu mmg nmpk muda sgt..tp hr ni lain sket lah.
Me: ye lah.. actually age is just a number kan. Sy dh 27 dah..hr tu nmpk muda..hr ni nmpk tua kan.haha..mgkin sbb gaya pemakaian tudung baju dan sbgainya. Hr ni mmg hari sy malas n rushing.selekeh.haha..
Trainee B: ye..umur number je puan.. yg pnting maintain muda..Puan..mana farid kamil?
Me: ha??
Trainee B: ye puan..puan kan mcm bini farid kamil..
Me: hahaha..gelak besar. (Dlm hati: jauh panggang dari api..haha)

Conclusion :

-adakalanya cara berpakaian kita boleh menjadikan kita nampak lebih tua/muda. So..kna pandai pilih..saya kalau pakai tudung bawal mmg nmpk muda..kalau pkai tudung awning trus nmpk mcm mak.

-kalau nak nampak cantik perfect tanpa cela..make up je lah. Bleh jd mcm artis terus.tp saya hanya sukakan suatu yg natural dan hanya mengamalkan supplement dan compact powder sahaja. Rs wajah lebih ringan..biarlah nampak x menyerlah pun..janji saya selesa.

~saya yakin dgn izin ALLAH.. supplement shaklee akan bantu saya lebih awet muda bila tua nnt. Penting tuh 

Sekian kisah utk hari ni..hihi...Coretan buat hilang stress hihi

ubahsuai bra lama menjadi handsfree bra supaya dapat pam sambil buat kerja


Alhamdulillah.. dapat jugak dlm 5oz sambil2 lipat kain, tgk tv, dan makan keropok.kbtolan baby dh tdo. Best btol bila ada handsfree bra..skaligus bleh pam n buat kerja.

Harga handsfree bra paling murah pun dlm rm60 kt pasaran kan...tp sy dapat tanpa keluar apa2 kos.

Anda nk tau cara dapatkan handsfree bra tanpa keluarkan kos?

ok, mudah je :

caranya bleh gunting satu line pendek kt tgh bra mcm dlm gambar ni. Boleh amik bra yg lama2 kalau syg nk guna baru. Mcm gambar bawah ni.



Tapi cara ni sesuai utk corong pam yg mcm medela tu.kalau jenis yg mcm spectra 3 tu mgkin boleh. Tp line yg digunting kena panjang lagi la. Yg sy buat ni muat2 utk medela swing maxi punga bs. Dia boleh dicabut...mcm dlm gmbar bawah ni...



kalau yg corong xboleh cabut tu sy x pasti lak, mungkin boleh lubangkan besar sket.hihi

oklah, semoga bermanfaat ye :)

STRESS DAN KEPENATAN PUNCA SUSU MERUDUM???



Gambar hiasan : bekalan semasa mengepam :)


"STRESS DAN KEPENATAN PUNCA SUSU MERUDUM???"

Sapa setuju dgn statement ni?

Sy sgt stuju! Pgalaman sy sdiri....Awl bln hr tu smggu sy di KL utk training dan short vacation with family. Sy bebas dari tugas harian dan sy rs lebih relax dan happy. Apa yg sy perasan.. susu sng bengkak walau baby dah minum. Mencurah2..

vacation with family, memang syiok!!

Then lepas sy balik ke ofis.. faham2 je lah kan tggl ofis lama apa jadi..sedebuk dtg kerja mmg rushing. Dan badan jd sgt penat. Stress bleh dtg tnpa sdar(kena paham stress ni bukan tension yg meraung2 tu..stress ni bila bdn kita dibebani dgn load yg xspatutnya..yg x mmpu ditanggung badan kita). Dan sy perasan ..wlupun di ofis..tnpa baby di sisi.. susu x bengkak sgt...kalau pam pun x sbnyk sblom ni...

So...ibu yg mnyusu ni...kalau ada mslh... identify dlu apa puncanya susu merudum Kalau tau penat n stress bleh pujuk diri n rest sbntr..mcm sy..bila dh sedar..sy amik masa pause skjp..rehat minda..tenangkan diri..doa bnyk2 pada Allah dan sy ambil sesuatu yg boleh bg tenaga balik utk sy..dan paling penting..kalau ada mslh susu merudum..sy akn cerita kat suami..so suami dpt doakan skali n beri smula keyakinan kpd sy....mmg berhasil jugak cara ni..wlupun skrg production x smeriah dlu..tp at least still cukup utk baby...

Sy x pernah letakkn 100% pengharapan pada SHAKLEE sbb bg sy ia hanya elemen yg membantu sy lebih bertenaga..elak dari kepenatan yg melampau... Bukannya bila makan SHAKLEE trus sy harapkan susu mengalir terus...yes..shaklee hnya mknn utk tubuh badan sy. Susu bnyk tu bg sy hnyalah bonus...

*tgh berusaha nak naikkan balik production. Sebab bekalan baby ke taska sudah meningkat ke 24 oz sehari. Doakan sy terus kuat! sekarang mmg giler2 double triplekan waktu mengepam dan double triplekan makan jugak, ahaks! gurau je. :P


Wednesday, October 15, 2014

TIDAK SEMPAT MEMBACA QURAN KERANA SUKAR MEMBAWA KITAB KEMANA-MANA??

Kawan2 yg rs kesuntukan masa nk baca quran.. boleh download aplikasi quran kt smartphone. Sng.. drpd dok belek fb 24jam kan.. ni sambil2 tggu nk amik anak.. sambil pam susu.. sambil rehat2 boleh amik 10-15min baca surah pilihan. Mudah kan. Insya Allah utk bbrp surah sy dh check bacaan dia.. tally dgn alquran yg sbnr.. sama2 kita membudayakan bacaan alquran dimana2


Saturday, October 11, 2014

PENJIMATAN HEBAT DENGAN PROMOSI PRODUK HOT SHAKLEE ENERGIZING SOY PROTEIN!


DEAR ALL!!

jangan tak tahu bulan ni beli 6 ESP shaklee bagi free 1 Tin! ALLAH~~ lebih rm150 untung sebab apa?

  1. 1 tin ESP yg free tu harganya rm150
  2. Bila beli 1 set dapat free membership/keahlian percuma, Dah jimat RM 75!
  3. Rebate cash bernilai rm36 as 1st bonus menjadi ahli
so.. 150+75+36 = rm261 total penjimatan! opsss!!! sebenarnya lebih lagi! sebab bila dah jadi ahli, automatically akn save dlm 30% untuk setiap ESP tu. ALLAH... kiralah sendiri :)



Promosi ini sangat  meletops sebab ESP pelbagai kegunaan tau!

-ESP utk kulit sihat
-ESP utk badan bertenaga
-ESP utk susu badan yg lebih berkualiti
-ESP utk pengawalan berat badan!

Pelbagai fungsi utk anda yg inginkn kehidupan yg lebih sihat! Diperbuat drpd non-GMO soy yg tidak diubah genetik..penanaman dikawal dgn baik serta diproses dgn air bukan dgn bahan kimia! Inilah peluang utk anda rasai perbezaan shaklee!


Nak explanation direct dari shaklee?? nah! baca ni!

Membekalkan tenaga berpanjangan dengan kebaikan protein berkualiti tinggi daripada tumbuhan


Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya yang lengkap, iaitu 14 gram protein soya bukan GMO berkualiti tinggi termasuk sembilan asid amino penting yang diperlukan untuk proses sintesis protein tubuh.
Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP juga mengandungi kandungan lemak yang rendah tanpa laktosa dan kolesterol.
Shaklee ESP:
  • Menyediakan sumber tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar
  • Mengandungi lima vitamin B penting, separuh daripada Nilai Harian kalsium, serta isoflavon soya. Kajian menunjukkan bahawa soya dapat membantu menyeimbangkan semula hormon semasa tempoh peralihan menopaus*
  • Protein soya bukan GMO ini dihasilkan di bawah Program Pengekalan Identiti atau Identity Preservation Program (IPP), di mana proses penanaman hingga pemprosesan kacang soya dipantau dengan teliti dan dilakukan dalam keadaan terkawal
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

-shidah, 0134404869 

How Well Do You Understand the Shaklee Difference? A letter from Dr.Jamie McManus

ya ALLAH! malam ni penuh dengan Aura positif tau! terbuka satu entry di blog sifu saya tentang surat dari Dr Jamie McManus di website shaklee kanada. Penuh dengan inspirasi dan saya lebih tahu bahawa memilih shaklee dalam hidup saya adalah perkara yang sangat betul! ok, jom kita baca surat yang saya dah copy dari website shaklee kanada ni :)

source : http://www.shaklee.ca/can/en/the-shaklee-difference.html


A Letter From Dr. Jamie McManus

How Well Do You Understand the Shaklee Difference?

Shaklee products – and the quality and science behind them – are unmatched in the industry. But how familiar are you with the many elements of the Shaklee Difference?

Dear Shaklee Family:

Even if you think you know what makes this company and our products stand apart from the rest, refresh your knowledge with this list of Ten Key Steps that we take to ensure that Shaklee supplements are the best in the marketplace:
1. Shaklee conducts more than 100,000 tests annually to ensure the safety and efficacy of our products.
2. Each and every lot of Shaklee products is 100% tested to ensure and guarantee that each and every ingredient that is part of our label claims is present in the appropriate amounts.
3. All ingredients in Shaklee products are qualified under the incredibly stringent Shaklee protocol, unique in the industry, which tests for up to 350 chemical contaminants including pesticides, herbicides, heavy metals, solvent residues, etc.
4. Our Shaklee scientists create formulations so that the key active ingredients are included at clinically efficacious levels, often significantly higher than many companies in the market.
5. Each product is formulated with nutritional ingredients that have been extensively studied to confirm safety and efficacy. Our products don't follow "fads" but incorporate scientific and/or epidemiologic evidence of need and benefit.
6. Shaklee employs advanced delivery systems to enhance bioavailability – and these systems are tested to confirm their nutrient delivery advantages.
7. All ingredients must be acceptable from the standpoint of the Shaklee philosophy, as well as detailed scrutiny as to their safety. We don't simply accept the Certificate of Analysis that many other companies accept but, rather, retest for contaminants to confirm the Certificate of Analysis is accurate.
8. Shaklee has an unwavering commitment to avoid the use of artificial flavours, sweeteners, and added preservatives. We use only non-genetically modified soy protein.
9. Shaklee developed many of the standards and protocols for manufacturing that are now referred to as Good Manufacturing Practices (GMPs).
10. Ongoing proof of our product performance is demonstrated by:
  • More than 100 scientific publications, 90-plus in peer-reviewed journals
  • The Landmark Study, the only study of its kind, which showed that people who took Shaklee supplements over a period of 20 years had markedly better health than both single-multivitamin and non-supplement users
  • Shaklee products powering athletes to win 125 medals
  • Shaklee products fuelling world explorers, 7 of Time-Life's Greatest Adventures of All Time, and NASA space shuttle astronauts with a special rehydration product (called Astro-Ade)
Add to this list our accomplishments and awards in the area of environmental leadership and responsibility, and you'll see why I'm truly proud to be part of this company, where integrity, quality, and social responsibility are our standards, and where making people and the planet healthier is our mission.

Shaklee is all about helping people take control of their future health by virtue of their choices today. My 16 years as a practising family physician led me to believe even more strongly that prevention is where the future of medicine must go. Research confirms that nutrition, weight control, and wise supplementation can powerfully impact your vitality today and your health in the future, and I believe that we can redefine wellness in the coming years. Thank you for all that you're doing to share Shaklee products and the Shaklee Difference with so many. 

Together we're making a BIG difference in the health of the world! Be well!

Jamie McManus, MD, FAAFP
Jamie McManus, MD, FAAFP
Chair of Medical Affairs, Health Sciences, and Education for Shaklee Corporation

anda rasa teruja? mahu jadi sebahagian dari keluarga besar SHAKLEE??

hubungi saya sekarang!

Key Coordinator Rashidah Juhari 
0134404869 

Friday, October 10, 2014

KISAH HAJI FREE SAIFUL NANG

Alhamdulillah.. dikala malam ini, hati disentuh dengan sebuah kisah inspirasi dari saudara Saiful Nang, saya abadikan disini utk motivasi saya dan kawan2 juga. jemput baca :)


KISAH HAJI FREE SAIFUL NANG
Tahun lepas saya pergi haji FREE. Tapi saya nak cerita bagaimana haji Free itu Allah berikan kepada saya sebagai satu hadiah.
Pertengahan tahun 2012 semasa saya merancang untuk menunaikan umrah, pada ketika itu ayah saya menyuarakan hasrat untuk menunaikan umrah. Lalu, saya serahkan apa yang saya ada untuk dahulukan ayah saya dan ibu tiri saya untuk pergi dahulu. Saya tidak terasa sedih atau menyesalpun dan dalam hati saya meyakini Allah punya cara lain untuk membalasnya.
Selang beberapa bulan pada awal 2013 (tahun lalu) saya ditawarkan oleh sepasang pengantin dari Sarawak untuk mengambil foto mereka bernikah di Masjidilharam. Tanpa menoleh saya jawab "YES" saya mahukannya. Bukan sekadar saya dapat umrah bersama mereka secara percuma, malah perkhidmatan saya tetap mereka bayar seperti biasa tanpa ada kekurangan sedikitpun termasuk yuran tugasan luar negara selama 11 hari.
Satu balas satu. Allah beri lebih lagi. Dapatlah saya umrah FREE.
Semasa di Mekah dan Madinah, saya sangat terharu dan saya fikir ramai anak-anak saya di Rumah Pengasih Warga Prihatin dan juga golongan asnaf kurang berkemampuan patut pergi ke tanah suci juga. Lalu pada ketika itu saya menemui ilham untuk menjual foto-foto saya. Hasil jualan itu adalah untuk menghantar mereka yang kurang berkemampuan ini untuk mengerjakan umrah.
Dari bulan May 2013 - Sept 2013 saya bergiat untuk menjual foto-foto indah dari Tanah Haram untuk mereka yang meminatinya. Pada ketika itu jualan yang diperolehi tidaklah banyak sangat. Saya anggap projek itu hanya mencapai 5/10 sasarannya. Namun saya tetap berusaha juga dengan melaburkan sejumlah modal untuk pembangunan galeri dan mesin percetakan yang lebih baik dengan harapan ia akan berubah menjadi lebih baik dari segi jualan.
Kita merancang Allah yang tentukan...
Sep 2013 saya mendapat panggilan dari Tabung Haji Travel semasa saya di Albany, Australia dengan panggilan singkat menawarkan
"Tuan Saiful Nang, minat nak pergi haji dengan kami tak? haji jadi fotografer kami...dan semuanya kami beri pecuma dan kami bayar token perkhidmatan".
Meluru TANPA fikir panjang saya jawab "YES". Sebenarnya pada tahun 2007 saya pernah ditelefon oleh syarikat yang sama menawarkan tawaran yang sama, tetapi notis pendek dan ketika itu saya di Melbourne untuk satu tugasan percetakan album Tuanku Sultan Brunei. Pada ketika itu saya diuji, untuk jawab seruan Allah ataupun uruskan kerja. Mungkin pada ketika itu, hati tidak cukup terpana dengan panggilan itu. Lalu saya hanya berikan alasan "Saya tiada di Malaysia sekarang".
Tawaran Sep 2013 tahun lalu memang tidak saya fikir banyak sekalipun saya perlu ambil tiket balik serta merta. Namun bila jawapan diberikan "Ya", Allah juga tidak zalim dan saya diberitahu untuk habiskan urusan di Australia dan sekembali ke KL terus berjumpa mereka untuk urusan dokumentasi.
Saya tidak pernah ada buku simpanan tabung haji tetapi saya dapat pergi haji atas panggilan Allah. Itulah hadiah yang saya dapati. Sekalipun saya menjadi petugas biasa, tetapi menjadi petugas bukanlah satu perkara mudah. Kita bukan sekadar membantu diri sendiri tetapi membantu orang lain mengerjakan haji juga.
Saya tidak bayar 1 sen pun untuk pergi mengerjakan haji tetapi saya berada dalam kelas pakej tertinggi dan mampu makan apa yang mereka makan juga tidur di tempat mereka tidur (cuma mereka tidur 2 orang sebilik, kita pakat tidur 11 orang 1 bilik), naik kenderaan yang mereka naiki. Sudahlah dapat haji FREE, dapat lompat pakej Almaas, Zamrud, Topaz, Nilam dan Aked. Mana selera nak singgah...singgah sahaja mana-mana antara pakej tu. Tapi kena kerja ambil gambar kan?? Heheheh...kalau tiada orang upah saya ambil gambar pun saya tetap ambil gambar. Jadi rasa macam tak ada komitmen sangat lah kecuali kena ikut jadual jemaah mengikut pakej yang saya ditugaskan 
Kalau tak pun...saya kena ikut jadual pakej juga kan?
Sama sahaja 
Kedudukan saya di situ membolehkan saya pergi dari atas ke bawah. Orang dari bawah dihalang untuk merasai apa yang di atas tetapi dengan jaket Tabung Haji, saya sering menziarahi penginapan jemaah haji muassasah dan sering juga terhibur berkongsi makanan dalam tray yang sama dengan jemaah yang sakit sambil menyuapkan mereka. Saya juga sering ambil kesempatan untuk melepak di bawah kolong menara jam yang megah itu di tempat jemaah haji India dan Pakistan melabuh rehat sementara menunggu masuk waktu yang lain.
Ia membuka mata saya kepada dunia atas dan dunia bawah. Saya dapat lihat selonggok daging steak yang diambil dan dijamah sesuap kemudian ditinggalkan. Saya juga merasa melihat, sisa makanan kelas atasan menjadi makanan marhaen di bawah kolong hotel 5 bintang dalam satu rantaian makanan yang menampar muka saya untuk tidak sesekali membazir dan bermewah-mewahan dalam urusan makan.
Pada hari akhir, saya mengucapkan terima kasih kepada salah seorang petugas Tabung Haji Travel di Jeddah semasa saya berangkat pulang dengan KT65, saya katakan kepada beliau "Terima kasih kerana beri peluang saya pergi haji FREE".
Beliau menjawab "Pakej haji kamu telah dibayar awal tahun ini semasa kamu membantu mencukupkan bajet orang lain menunaikan umrah dengan hasil jualan foto kamu atau mungkin lebih awal lagi dari itu...Allah tak pernah beri haji percuma TANPA PENGORBANAN".
Dalam kapal terbang....aku memandang ke langit kosong dan menyaksikan kalimah kebesaran Allah itu ada dimana-mana di antara langit dan bumi. Mengapalah aku tak nampak dari dulu lagi. Kenapalah aku bodoh sangat berfikir rezeki itu aku dapat kalau aku kerja semata-mata dan menabung...sedangkan pada Allah semua yang aku dapat itu mudah sangat untuk Dia jadikan (sambil menghantuk-hantuk manja kepala ke tingkap kapal terbang).
SAIFUL NANG
Catatan Haji 1434H

Alhamdulillah, semoga kita juga dipermudahkan ALLAH utk menjadi tetamuNYA di Baitullah. Ameen

-Tahukah anda dgn shaklee anda berpeluang mendapat umrah free?? jom risik skrg!-
Ummu Umar, 013-4404869 :)

Thursday, October 9, 2014

PENAWAR ULSER MULUT DIJUMPAI!

Hari tu saya terkena ulser mulut disebabkan tertenyeh berus gigi dan kesan braces. Atas bawah mulut kena ulser. Seksa bangat! nak mengajar pun hati2 je cakap sebab sakit dan pedih. hihi

So, terus terlintas nak wat survey ringkas di facebook tanya kawan2 apa yg diorg letak kalau ulser menyerang. Ada lah few friends yg respon mcm gambar bawah ni :)


antara respon yang saya terima

  • Letak GARAM, mmg  pedih sekejap, tapi lepas tu settle!
  • Letak MADU, mmg pedih giler sbb manis dan pekat!
  • ASAM KEPING, menggelupur skjap pastu selesai, haha
  • BONJELA atau ORAL AID, pedih mcm letak garam tapi sejuk - tapi kna beli lah kat farmasi kan.hihi
  • UBAT GIGI?? yg ni special, sy 1st time dengar. Logik gak sbb menyejukkan

dan yang paling best, ada dikalangan produk shaklee yg boleh legakan ulser jugak iaitu:
  • Vitamin C - makan dan sapu dua2 boleh
  • Basic H- sapu kat ulser
wooo,,,bestlah kan! banyak rupanya cara boleh guna. Tapi bagi saya, the most preferred sy letak garam je. Mmg berair mata kena tekap mulut dgn towel, tapi lepas tu setlle! dan satu lagi saya pernah jugak letak vitamin C yg dicairkan. OK jugak, tapi lambat sket lah nk compare dgn garam.

hehe..so, skrg, kalau kwn2 tgh menderita ulser mulut tu, xyah lengah2 lagi, g je dapur cari apa yg ada mcm list kat atas ni kan..

satu lagi, kalau kena ulser tu biasanya petanda badan panas. So kna minum air putih banyak2 lah ye.

Selamat mencuba

-mahu sihat dgn shaklee?? jom kita sembang2 :)

Ummu Umar 0134404869


Tuesday, October 7, 2014

Hilangkan ruam susu pada bayi dengan shaklee herbal blend cream

Kulit bayi anda kemerahan? kadang-kadang sampai berair, bersisik..uhh!!! bayi anda mungkin mengalami alergik pada susu atau haba! kemungkinan mild eczema yang insya ALLAH akan hilang bila mencecah umur 1 tahun. 

hehe..saja buat introduction gempak. Saya cuma nak berkongsi kisah puteri saya maisara ni yang mengalami ruam susu dan ruam panas yang agak teruk. Memang ruam dia sentiasa berulang. Jenuh nak hilangkan. Kakak ipar ada cadangkan krim hazeline snow. Dah dekat 10 farmasi masuk, tapi tak setel! Last!! google je dan dapat tahu ramai guna herbal blend shaklee ni. Hasilnya mmg marvellous. Tapi memang nak kena rajin selalu letak. Krim ni sejuk..sebab tu berkesan.Memang bila selalu sapu kat pipi maisara..senang je kulit dia jadi licin dan gebu semula. Satu lagii nk kna terus basuh muka dia kalau kena susu badan. kan susu badan ni suam...so..kna cepat basuh sebelum naik ruam..Sebab maisara pun alergik dengan cuaca panas, kalau berpeluh memang naik ruam, so kena selalu pasang kipas dan make sure pengudaraan bilik cukup bagus untuk dia.. :)

tgk pipi dia banyak ruam masa ni

tadaa!! teman baik saya dah ready nk bantu saya!

banyaknya ruam di pipi saya kan!

ni lah hasil selepas 4-5 hari umi sapukan herbal blend krim ke muka saya. Mulus sudah! yeay!

satu lagi... saya tidak amalkan sapu bedak/losyen kepada maisara dan mandikan air suam2 kuku je, sebab saya takut kulit dia sensitif dengan benda-benda ni. Hanya mandikan dgn air je tanpa sabun, cuma kadang-kadang campur beberapa titis basic H. Memang kna jaga betul kulit dia ni. :) Apa2 pun shaklee herbal blend krim mmg superb!

note: Disebabkan maisara ada alergik, memang ruam ni memang selalu keluar, herbal blend cream shaklee ni saya hanya gunakan sebagai ikhtiar untuk kurangkan kerengsaan pada kulitnya.. at least sejuk dan tidak gatal. So, bukanlah nak kata letak krim ni terus hilang 100 % ye :)

shidah 0134404869 :)

Saturday, September 13, 2014

Program Kemasyarakatan "Shaklee Cares For Our Children"


TERUJA SGT DAPAT EMAIL DARI TEAM MANAGEMENT SHAKLEE YG BERBUNYI:

Salam Shaklee!

Sukacitanya ingin kami memaklumkan bahawa Shaklee Malaysia akan melancarkan satu program CSR berjudul  Shaklee Cares for Our Children di bawah naungan Shaklee Cares. Program ini adalah bersempena dengan promosi set “BELI 3 PERCUMA 1 MEAL SHAKES” bermula bulan September ini hingga Oktober 2014.

Dengan setiap pembelian set promosi, 10% dari hasil jualan akan disalurkan ke 2000 buah keluarga yang dipilih pada tahun hadapan.

Kita bekerjasama dengan Yayasan MyKasih di bawah program “Love My Neighbourhood” untuk menyalurkan sehinggaRM1 Juta nilai Meal Shakes kepada 2000 keluarga.  Ini akan menjadi program tahunan yang membanggakan Shaklee Malaysia.

Marilah kita bersama sama menjayakan program khidmat masyarakat ini dengan memberi semula kepada mereka yang memerlukan.

Sebarang maklumat lanjut, bolehlah diajukan kepada saya atau terus ke bahagian Marketing Shaklee Malaysia

Kesudian anda untuk turut serta menjayakan misi kemanusiaan ini amat kami hargai dan didahului dengan ucapan Terima Kasih

“Jadilah Keluarga Shaklee Yang Penyayang”


Ha...apa lagi? contact saya di 013-4404869 utk merebut peluang buat pahala ni!


Tuesday, September 9, 2014

PUNCA GAGAL DALAM PERNIAGAAN



Ini antara kenyataan Dr Azizan.

Selamat merenung jangan sekadar termenung tau!

----

Nak kaya? Nak berjaya dalam perniagaan? Nak jadi usahawan? Dah banyak kali cuba tapi tak berjaya ? Kenapa eh ...

Ok lah ... untuk bincang isu ni rasanya seminggu tak habis. Kita ringkaskanlah sikit ya ... Begini ... saya sudah 14 tahun terlibat dalam bidang training ni dan rasanya tidak kurang dari 200 orang usahawan dan perniagaan yang telah saya diminta untuk beri nasihat dan tunjuk ajar, untuk troublehoot masalah, bantu bagi nasihat dsb... baik perniagaan kedai runcit, kedai makan, klinik perubatan, insuran agency, law firm, engineering, syarikat MLM, dsb...

Dari situ saya rasa saya nak simpulkan kenapa seseorang itu tidak berjaya dalam perniagaan / tidak boleh jadi kaya / Tuhan tak bagi dia kaya / tak bagi dia jadi usahawan berjaya dsb...

1. Niat tak betul - tujuan nak jadi kaya sebab nak jadi bos boleh rilek orang lain bekerja kita pantau je ... hekk elehhhh ... tahu tak jadi bos lagi bnyk kerja lagi bnyk benda kena pikir ... nampak sangat sifat bossy dan malas serta angkuh tu menebal dlm diri ...

Niat tak betul juga termasuk nak bantu adik-adik, nak bantu orang tu orang ni ... nak bantu makhluk tu makhluk ni dan macam2 lagi janji untuk bantu ... SEMUANYA TAK TEPAT !! Bantu diri tu dulu yg masih tak terbantu ...

Sepatutnya niat yg utama untuk jadi kaya / untuk berjaya dalam perniagaan ialah UNTUK MENDEKATKAN DIRI DENGAN ALLAH ... agar jadi lebih beriman dan bertakwa ... agar dapat beribadat dengan lebih khusyuk ... agar Allah lagi sayang ... agar dapat bantu diri tu dulu agar lebih beriman, lebih bersabar, lebih bersyukur, lebih soleh ... It's all about ourself NOT about others.

2. Bangun pagi - memang perangai tak layak jadi orang berjaya. Pukul 8 baru bangun ... subuh entah ke mana ... pukul 10 baru keluar rumah ... pukul 2 pagi tak tidur lagi layan TV .. lepak kat warung dsbg... subuh asyik terlepas ... jgn cakaplaa dhuha ke tahajud ke ... huhh .. yg tu jauh sama sekali ...

3. Biadab dan angkuh - baru je pandu wira / viva / pesona / kereta biasa2 dah cilok sana cilok sini ... berlagak di jalan raya ... biadab ! tekan minyak kuat2 taruk sound system kuat2 bukak lagu kuat2 biadab di jalan raya ... guna laluan kecemasan potong que ... SANGAT KURANG AJAR ... tu baru pandu wira tu ... belum lagi mercedes ... sbb tu Tuhan tak bagi kaya ...

Tuhan bagi setakat wira tu jelah ... Kalau Tuhan bagi kaya dapat beli mercedes tak tahulah macam mana takbur lagi dia atas jalan raya ... infact, habis duit duk repair mercedes tu ... SBB tu kita tengok orang kaya yg drive kereta mewah ... ada ke yg cilok sana cilok sani jadi road bully ... tak ramai kan ... mereka semua drive sangat berhemah ... enjoy the driving ... drive safely ... sbb tu mereka bertambah kaya ... sebab mereka layak utk jadi kaya

4. Pakai nak cantik makan nak sedap kerja malas - baru je bisnes buat untung sikit, baju dah berubah corak dan imej dah berubah ... baju murah dah tak pakai ... semua jadi branded ... makanpun tempat yg highclass ... kat gerai tak boleh ... jatuh standard ... hek elehhhhh ... hari minggu bawak keluarga pergi bercuti pantai itulah pantai inilah ... tiap2 mlm tak payah masak ... makan kat luar ... gaya hidup terus jadi mewah ... bukannya nak guna duit untung tu utk kumpul pergi umrah ke ... set matlamat selesaikan dulu yg wajib tu dulu ke ...

5. Berkira bab sedekah dan zakat - nak keluar sedekah sangat susah ... zakat lagilah ... ada je alasan utk mengelak bayar zakat pendapatan tu ...

6. Malas - asal ada duit sikit je terus malas buat kerja ... semua jadi delay ... semua jadi tertangguh .. baru sikit je Allah bagi rezeki terus lupa diri jadi malas ... tidur jadi banyak ... makan jadi melampau ... Kerja jadi malas ... CONFIRM TUHAN TAK BAGI KAYA !

7. Solat - asal ada duit sikit je solat terus tunggang tebalik ... sibuk sampai tak solat ... masa susah dulu bukan main berdoa sahaja dah setengah jam ... kaya sikit je ... baru sikit Allah bagi rezeki terus lambat2kan solat ... Dhuha?? Huhhhhh ... jauhhhh sama sekali ... Dia lupa bahawa yg bagi rezeki tu Allah.

Follow us for more tips :)