Friday, August 31, 2012

Herb-Lax™





Herb-Lax™

Herb-LaxTM Shaklee didatangkan dengan kombinasi herba yang telah digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit dan meningkatkan proses pencernaan secara lawas.*

Bagi menangani kesulitan membuang air besar, Herb-LaxTMyang lembut boleh membantu.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

regards,
ummu Umar :)
shaklee iD: 867851
013-4404869

Mealshakes : Anak makin berselera, sembelit sudah tiada, demam semakin jarang dan cepat sembuh

Assalamualaikum w.b.t..

Alhamdulillah, malam ni ada masa free sket, jadi
 kena la excercise jari sket. biarkan jari jemari ni menari sikit..hihi,,,terlalulah bnyk yg ingin dikongsi... tapi satu-satulah ye.. nnt jemu lak nak baca kan? hoho

kebelakangan ni bnyk yg contact sy, berminat nk bli mealshakes. Ada yg nk bg kat anak sbb tak selera makan.. ada yg sdiri nk makan sbb mls nk mkn bnyk vits since dlm ni dh ade protein n smua jenis vits. tp dlm amount yg kecil je la...


kalau nak tahu..mealshakes ni, mmg bagus untuk meningkatkan selera makan especially untuk anak2 kecil. Tapi kalau org dewasa kalo nak gain weight kena combine dgn bcompleks. Kalo x mmg x berkesan sgt. Sbb tu anda yg x nak GEMOK, xperlu risau kalo amik mealshakes ni, insya ALLAH badan x naik pun... lagi kenyang ada. Ye lah, sbb reaction body baby n dewasa kan berbeza :). Bleh tgk overview ttg mealshakes di link ini : mealshakes


ha.. dah tahu overview produk kan? so, skrg ape kata kita tgk sket antara testimoni ibu-ibu yang dah berikan mealshakes kepada anak2 mereka ni :) 


Terbaik punya la!


1) Anak dah tak sembelit





2) Selera makan anak semakin bertambah


3) Anak sampai taknak minum mealshakes sbb asyik nak makan..haha



4) Puan Najmah Salleh : Imunisasi anak-anak semakin improve :)



5) Puan Herny Yusnizar : Selera anak kembali semula :)


6) Hari ke 6 beri mealshakes, anak dah tak sembelit. Pastu tambah lagi order untuk anak sedara



ha.. bagaimana? kagum kan? insyaALLAH..jika anda mempunyai anak yg sangat kurus, tiada selera makan, sembelit, lemah imunisasi.. boleh la ikhtiar dengan mealshakes ni. Boleh juga diguna untuk mengganti ESP bagi yg kekurangan bajet nak beli ESP. =)

jap.... bulan ni adalah bulan promosi untuk mealshakes! beli 6 dapat free 1!

Dan satu lagi... apa kata berikan anak anda kombinasi MEALSHAKES dan OMEGA GUARD?? Pasti bijak dan ceria anak anda!

Dapatkan pakej HEBAT vitamin kanak2 di bawah!




Berminat nak dptkn produk shaklee dan consultancy berterusan  tentang masalah kesihatan? Hubungi saya, di 013-4404969 =)

"sesungguhnya kita hanya mampu berusaha, ALLAH lah yg menentukan dan memberi izin atas segala-galanya...

salam sayang,
Ummu Umar (^_^)v

Mealshakes, gabungan multivitamin dan protein yang sesuai untuk semua golongan :)

jom kita mengenali apa itu mealshakes???

Apa itu mealshake dan apa fungsinya?
  • Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu
  • Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
  • Hidangan segera untuk para atlet 
  • Kudapan menarik pada bila-bila masa 
  • Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium  
  • Sarapan segera yang berkhasiat 
  • Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli

KELEBIHAN/FUNGSI MEAL SHAKES SHAKLEE :-
  • NUTRISI LENGKAP - Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Ia turut mengandungi lecithin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak. MEMBEKAL NUTRISI KEPADA SEL TUBUH - kaya dengan protin (tiada laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut. organ, darah dan imunMEMBANTU TUMBESARAN - mengandungi asid folik dan biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium untuk membina tulang dan sel-sel untuk membesar
  • ANTI-OKSIDA - mengandungi vitamin A, C, E, zink, selenium yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaanMENGEMBALIKAN SERI WAJAH - vitamin B yang lengkap, zat besi, dan cooper yg cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang lebih cantikDETOKSIFIKASI - kaya dengan serat larut

Siapa patut ambil Mealshake ni?
  • bukan untuk kanak-kanak je tau
  • Utk persediaan berpuasa (Mighty 3 Gems : ESP+Mealshake+Performance Drink) 
  • Vitamin utk anak-anak (Omega+Mealshakes+Chew C)
  • Utk ibu menyusu 
  • Utk warga emas 
  • Utk ibu hamil 
  • Nak naik berat badan..
  • yang sembelit
  • yang selalu demam
kat bawah ni adalah cadangan untuk anda yang nak amik mealshakes untuk tujuan tertentu:


1. kalau nak tambah berat (mealshakes+vitalea+bcompleks)


2. kalau untuk anak sihat (mealshakes+omega guard)


3. kalau nak tambah susu badan (mealshakes+alfalfa)

4. Kalau nak puasa dgn kenyang dan bertenaga (mighty triple gem programme, mealshakes+ESP+performance drink)


5. kalau nk kulit cantik gebus pun boleh :) amik mealshakes+ vitamin E + vitamin C + GLA complex.

ha... bestkan?? mmg pelbagai guna lah mealshakes ni! berminat nak beli mealshakes?? hubungi saya di 013-4404869 ye :)

Thursday, August 16, 2012

Salam Aidilfitri daripada Ummu Umar's Choice


Assalamualaikum kepada anda yg saya sayangi di luar sana.

Pejam celik pejam celik hari ni sudah 27 Ramadhan. Allah.. begitu cepat masa berlalu, Ramadhan dah nak tinggalkan kita! Sedihnya..moga ALLAH temukan lagi kita dgn Ramadhan akan datang…amin..

Memandangkan kita pun dah nak raya..suka la saya mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri, Maafkan segala silap dan salah.. walaupun kita sekadar mengenali di alam maya…mgkin kdg2 ade yg tersilap paham dgn gaya penulisan dsb..la. Diharapkan semoga syawal kita nnt akan lebih ceria, dan sambutlah ia dengan penuh kesyukuran. Jangan juga dilupa pada mereka yg kurang bernasib baik..kalau boleh, kongsilah sedikit rezeki yg kita dpt dgn mereka..

Dan di sini saya ingin mengumumkan bahawa sebarang order yang dibuat pada tarikh 16 August – 21 August 2012 hanya akan diproses pada 22 August 2012.Sekali sekala dapat cuti panjang nih..hehe. Utk yg COD di Kuala Terengganu pun, hanya selepas 25 August 2012 sahaja sebab saya akan berada di Johor Bharu bermula esok. Balik kampung, yeah!!

Akhir kata, semoga kita sentiasa mendapat kasih sayang ALLAH dan dipilih untuk menjadi hamba-hambanya yg soleh dan solehah..amin..

Salam sayang dari Ummu Umar… =)


amalan rohani sepanjang menyusukan anak

salam to all, di sini saya nak kongsikan beberapa tips ekslusif utk ibu2 diluar sana. Ramai yg dah cuba shaklee utk bantu production... tapi kita perlu igt...supplement ni hanya salah satu checklist je. banyak lagi usaha lain yg kita kena buat seperti menjaga jadual pam, mengambil air yg bnyk, berdoa, serta mennghindari stress.Amalan rohani juga sangat penting bagi seorang ibu..tapi bukan semata-mata untuk banyakkan susu, tapi untuk menjayakan objektif2 penyusuan yg lain...jom kita baca sharing kak ira di bawah ni... 
_________________________________________________________________________
Untuk menjayakan penyusuan, ibu perlu kuat dari segi mental dan fikizal. Namun penyusuan bukan berkisar kepada hasil tuaian susuibu semata2 tetapi lebih kepada bonding, pembentukan hati dan perasaan si anak berkait rapat dengan emosi ibu semasa menyusukan atau memerah. Maka jom amalkan beberapa surah ini agar hati anak yang terhasil adalah hati yang tawaduk pada Ilahi.

Surah Al-Fatihah - Untuk menerangkan hati dan menguatkan daya ingatan

Surah Maryam – Untuk memudahkan ibu bersalin dan memperolehi anak yang sabar dan taat.

Surah Luqman – Untuk memperoleh anak yang cerdik akal dan cerdik jiwa.

Surah Yusuf – Untuk memperoleh anak yang cantik rupa dan cantik akhlak.

Surah Hujurat – Untuk memperbanyakkan susu ibu da dan anak bersifat berhati-hati

Surah Yaasin – untuk ketenangan hati dan anak tidak terpengaruh dengan godaan syaitan yang mengajak kepada maksiat.

Surah Taubah – Untuk membersih jiwa dan terpelihara daripada maksiat.

Surah an-Nahl – Untuk membentuk anak yang berdisiplin.

(Ruj dari Ustazah Siti Nor Bahayah) n kak N
_________________________________________________________________________

semoga bermanfaat utk semua (^_^)v

Friday, August 10, 2012

Testimonial : ESP dan Nutriferon shaklee bantu legakan masalah ekzema

seringkali saya mendengar ada kwn2 yang mempunyai masalah ekzema. ada sampai tahap teruk dan tidak menemui solution dan hanya mampu bergantung pada steroid.. huh, bahaya tuh, stroid mmg boleh affect kesihatan kita tau. melalui pembacaan saya, kesan paling ketara steroid adalah menipiskan kulit kita! wallahua'alam!

ok, back to the topic, sy nak share ape itu ekzema. Dan apa kata mereka yang mengidap ekzema setelah menggunakan produk2 shaklee. Happy reading ya! credit
***************************************************

APA ITU EKZEMA??


Ianya adalah gangguan kulit yang sering berlaku pada kanak-kanak dan orang dewasa. Dermatitis Atopik atau Ekzema adalah satu keradangan kulit yang kering dan berasa gatal. Keadaan kulit ini muncul pada siapa pun dari bayi kepada orang tua..

BAGAIMANA RUPA DERMETITIS/ECZEMA ATOPIK 

Eksim dapat tiga jenis; ringan, sedang atau berat. Dalam kes paling ringan kulit berwarna merah, sedang, kekeringan dan berduri. Dalam kes sedang sampai parah dapat sangat memerah, gatal luar biasa, patah, renyah, pengelupasan, mentah, berdarah dan menangis cecair yang dikenali sebagai eksim basah. Orang dengan AD mempunyai semua mempunyai kecenderungan yang lebih kering, kulit gatal dan mudah jengkel. Hal ini boleh melanjutkan selama bertahun-tahun dan juga boleh mengakibatkan smashing dari kulit.

FAKTOR-FAKTOR EKZEMA MENJADI LEBIH TERUK 
  • Perubahan suhu bilik secara tiba-tiba, senaman yang teruk dan cuaca yang panas dan lembap. 
  • Sentuhan dengan rumput atau pasir. 
  • Pakaian sintetik (sebagai contoh nilon) atau sakhlat. 
  • Kanak-kanak seharusnya memakai pakaian kain kapas atau pakaian dengan peratusan kandungan kapas yang tinggi. 
  • Perasaan susah hati yang beremosi. 
  • Penggunaan sabun berubat, mandi buih, air panas (yang cenderung membuang minyak semula jadi daripada kulit) secara sering. Gunakan sabun yang sederhana atau pengganti sabun seperti salap yang mengemulsi. 
  • Suhu air mandi seharusnya sejuk. 
  • Gunakan bahan cuci yang sederhana untuk membasuh dan membilas pakaian sebersih-bersihnya semasa cucian. 
  • Asap rokok. Di dalam bilik yang tertutup, asap dan wasap akan merengsakan kulit. Adalah baik untuk melarang merokok di dalam rumah. 
  • Bulu anjing dan kucing. Semua binatang peliharaan yang berbulu akan menjadikan ekzema lebih teruk. Elakkan daripada memelihara kucing dan anjing di dalam rumah. Begitu juga dengan alat-alat permainan yang berbulu dan permaidani. 
  • Makanan yang merengsakan dan air liur. Jus asidik dalam buah-buahan sitrus. Sebagai contoh buah oren dan sayur-sayuran seperti tomato boleh menyebabkan ekzema di sekeliling mulut. Ini selalu menjadi lebih teruk dengan jilatan bibir dan lelehan air liur. Adalah berkesan sekiranya anda menyapu satu halangan pelindung vaselin di sekeliling mulut, 2 hingga 3 kali sehari dan sebelum makan.
  • Masalah ni takde ubat specific ya... Bukan mcm demam, telan ubat demam, baiklah esok lusa... Tapi, dgn supplemen, ia hanya dapat kurangkan sahaja masalah eczema ni supaya tak melarat... Jom kita ikuti beberapa testimoni dari pengguna-pengguna Shaklee yg menghidap eczema yagn mengambil supplemen Shaklee. 
apa kata mereka??

Beeha (Consume ESP + Nutriferon)
  • since saya ade eczema, resdung n asthma.. so kak Cery MamaFaiz suggestESP n nutriferon memandangkan asthma yg teruk..tu pon pas baca blog kak cery satu hari tah berapa kali utk get the confident tuu..ehehe... soconsume nutriferon everyday and esp 2kali sehari.. x smpai 2mggu,alhamdulillah, xsedar lgsg masalah eczema, allergy kulit dah ilang! magic kan.. dah xperlu laa nak sapu2 cream farmasi macam2..hanya org yg ade masalah eczema n kulit aje yg tau betapa susahnye kalau datang tang gatal2 tu.. blom lg kulit jd xcantik, berkudis lg.. tp alhamdulillah sgt.. satu masalah ilang.. kulit muka rs makin better.. 

Pn Fida (Consume ESP, Set B , Nutriferon, Omega)

  • fida punya ekzema dah tinggal 10% lagi nak baik.. maksudnya gatal2 dah hilang, tinggal nak elokkan kulit kering je.. alhamdulillah, berkat consume shaklee and tawakkal pada Allah.. 

Pn Norita (Consume ESP) :

  • Jika dahulu, ibu tidak boleh langsung makan apa jua juadah yang dimasak oleh mak ibu dalam bentuk seafood, mulalah kaki berkudis dan bernanah. Tapi kini alhamdulillah, sudah berubah dan ibu tiada masalah untuk makan segala macam makanan laut termasuklah umai Ibu dapati sejak ibu mula mengambil ESP sebagai makanan tambahan pada tahun 2001 dulu, kulit muka yang mudah ditumbuhi jerawat dah mula menunjukkan perubahan yang positif. Kaki ibu yang mudah berkudis apabila makanan laut pun sudah banyak berubah dan tidak menunjukkan kesan seperti sebelum consume ESP. 
  • Ibu membuat kesimpulan bahawa ESP Shaklee banyak membantu tubuh ibu menghasilkan sel yang sihat. Begitu juga dengan keadaan Addin dan Nasa yang mempunyai masalah gegata dan ekzema.Ibu akan pastikan mereka ini minum Energizing Soy Protien (ESP) dengan bancuhan Performance Drink (PD) untuk 1-3 kali sehari dengan bancuhan yang moderate iaitu tidak terlalu pekat mahupun tidak terlalu tawar.ESP sangat membantu mengurangkan masalah yang mereka alami, alhamdulillah.
Nur Fiza :
  • Sejak lahir, Aisyah dah diserang Ekzema. Apa yang pasti, pasti dia akan menangis sambil menggaru kepala, leher dan bahagian lampin.Saya notice kawasan yang kerap jadi merah-merah ialah di kawasan leher, sekitar bahu dan bahagian lampin. Yang paling teruk ialah 2-3 minggu lepas, setiap malam dia bangun, mengamuk2..atai!atai!. Heran, hari tak panas, badan tak berpeluh pun apsal jadi jugak. Apa nak buat ek. Aisyah jenis yang tidak suka telan ubat.Sebenarnya, saya dah beberapa kali bawa Aisyah berjumpa doktor. Tapi kali ini saya tidak berbuat demikian kerana, saya tahu, masalah ini akan terus berulang dan berulang, setakat sapu krim, bagi makan ubat, gatal-gatalnya tak hilang-hilang pun. Bila tanya doktor, sebab apa dan sampai bila, doktor jawab, biasalah ekzema ni terjadi di kalangan budak-budak, tak bahaya pun, jangan risau...
  • Emak memberi petua agar disapukan air garam pada bahagian yang gatal-gatal tu terutama di bahagian lampin. Cara ini memang berkesan tetapi hanya untuk sementara. Esok, jadi lagi, fed up! fed up!
  • Berpandukan pengalaman yang dikongsikan oleh Kak N tentang bagaimana beliau merawat anaknya yang ekzema, saya pun cuba cara yang sama. Saya masukkan setengah sudu kecil ESP ke dalam botol susu Aisyah. Semenjak dari hari itu Aisyah tidak lagi menjerit2 di tengah malam. Hampir 3 minggu barulah kesan merah-merah yang menggelikan itu completely hilang. Sekarang ni, saya masih continue masukkan sedikit ESP ke dalam bancuhan susunya setiap malam beserta sedikit Mealshake sekali setiap hari.Ini bagi memastikan Aisyah tidak lagi diserang keradangan kulit yang teruk. Sekarang ni, Aisyah bukan sahaja dapat tidur lena, malah lebih nyenyak dan kurang meragam bila bangun tidur.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Ha..bagaimana? magic kan? haha.. apa2pun sangatlah sy nak tekankan bahawa penggunaan supplemen ini hny salah satu ikhtiar kita. hanya ALLAH jualah yg memberikan kesembuhan.. sbb tu lah pentingnya doa dalam merawat setiap kesakitan kn...

oklah, jika anda berminat nk cuba shaklee, bleh hubungi sy di 013-4404869 yer!

Apa itu nutriferon? siapa perlukan nutriferon? apa yang bestnya dgn nutriferon shaklee?

Asslamualaikum kwn2! haa.. hari ni saya nk bercerita lagi pasal nutriferon. saya dok sibuk2 cerita pasal nutriferon promo hebat ni, org pula dok tny2 sy ape itu nutriferon..sape yg kna makan nutriferon ni..huhu. 

ok, utk menjawab smua tu..apa kata kita baca sedikit info di bawah ni. Credit to Umi Nazrah dan Kak Cery for sharing the info =)

Apa itu Nutriferon?
NutriFeron terbukti secara klinikal terdiri daripada gabungan ekstrak tumbuhan yang mengukuhkan sistem imun. NutriFeron menstimulasikan setiap sel di dalam badan kita untuk menghasilkan interferon aslinya sendiri.
Apakah interferon?
Interferon ditemui oleh Dr. Yosuhiko Kojima pada tahun 1954, iaitu bahan semulajadi yang dihasilkan oleh setiap sel badan. Ianya diaktifkan setiap kali sel dijangkiti oleh mikrob, virus, sel kanser dan lain-lain.
Siapa yg perlukan Nutriferon
1. Sesiapa sahaja yang berumur melebihi 12 tahun yang gaya hidupnya amat sibuk, tekanan gaya hidup menyebabkan system imun individu ini seringkali mengalami serangan yang berterusan
2. Individu yang ingin proaktif di dalam mengoptimumkan respons imun mereka terhadap iritasi alam sekitar dan juga pencemaran udara
3. Individu yang ingin mengekalkan prestasi sistem imun mereka di tahap yang maksimum
4. Individu yang berumur, yang sedemikian terdedah kepada kekurangan imuniti
5. Individu yang diet mereka tidak optimum
6. Individu yang sering tertekan/hidup dalam tekanan
7. Individu yang gaya hidupnya tidak/kurang aktif
Kenapa perlu Nutriferon?
Untuk kegunaan harian, NutriFeron meningkatkan pengeluaran interferon semulajadi badan iaitu suatu pengaktif kritikal sistem imun.
NutriFeron berfungsi di dalam peringkat selular sel dalam dua cara iaitu:

- Mengaktifkan sistem pertahanan imun dengan aktif/cepat
- Menggerakkan "pasukan cari dan musnah' dalam sistem imuniti badan.
Interferon membantu melindungi kita daripada pendedahan harian terhadap beribu penceroboh asing yang boleh membawa kepada penyakit serius dan penyakit.
Oleh itu, amat perlu bagi kita untuk menolong badan kita membantu diri kita sendiri dan itulah tujuan Nutriferon; untuk merangsang setiap sel badan untuk menghasilkan lebih banyak interferon asli untuk menyediakan badan kita perlindungan dengan tahap yang lebih tinggi dalam skop yang luas terhadap serangan selsema, virus dsb.
Kenapa Nutriferon Shaklee?

1. Meningkatkan tahap interferon secara semulajadi – saintis telah mengenalpasti interferon sebagai satu faktor penting penyumbang kepada fungsi imun yang sihat. Nutriferon adalah satu-satunya supplemen tambahan di US yang dihasilkan oleh immunologist yang menjumpai interferon yang meningkatkan pengeluaran interferon di dalam badan secara semulajadi.
2. Dihasilkan oleh individu yang menjumpai Interferon - Dr. Yasuhiko Kojima, imunologi dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954, telah melakukan penyelidikan berdedikasi selama empat puluh tahun untuk mencari sebatian semulajadi yang akan memberi rangsangan kepada pengeluaran interferon. Nutriferon daripada Shaklee adalah satu-satunya supplemen perlindungan di US.
3. Penyelidikan selama 40 tahun – selepas 40 tahun melakukan ujian yang teliti dan melibatkan percubaan bertan-tan kandungan sebatian semulajadi dan herba, Dr. Kojima membangunkan campuran unik empat elemen berkuasa sayur-sayuran yang meningkatkan pengeluaran semulajadi interferon badan.
4. Campuran interferon yang dipatenkan – elemen tumbuh-tumbuhan penggalak. NutriFeron mempunyai MACH, 1 campuran interferon drpd ekstrak tumbuhan yg telah dipatenkan formula ekslusif yang mengandungi ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian Plantain dan ekstrak bunga Japanese Honeysuckl.
5. disokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia- 4 kajian klinikal yang dikeluarkan mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran ekstrak proprietari yang ditemui di NutriFeron.
6. Formula eksklusif dilindungi oleh tiga paten - Nutriferon disokong oleh tiga paten dan hanya boleh didapati melalui Shakee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula yang unik dan berpaten ini hanya eksklusif di Shaklee.
7. Dibuat menepati piawaian kualiti yang terbaik – supplemen tambahan yang berkesan, NutriFeron telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi, dan prestasinya.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

ha.. alang2 dah ade promo hebat ni.. ape lagi, order la.. leh kumpul order ngan kwn2 satu opis tu, order ngan adik beradik ke...muroh giler kot~~ hee~~insyaALLAH berbaloi-baloi.. after mkn nutriferon ni, sure smua panadol,pain killer tu letak tepi.. pain killer bahaya tau!

berminat nak order nutriferon? sms or whatsapp me at 013-4404869 ya!

Monday, August 6, 2012

Alfalfa mengurangkan masalah alergik pada seafood

Anda mengalami masalah alergik? makan sotong x boleh, makan udang pun x boleh?? nak tau x ade yg dah cuba alfalfa..dan sangat2 lah membantu beliau.. x caye?? tgk ape kata cik aishah kita ni =)



berminat nak cuba alfalfa? ha.. raya nnt sure mcm2 mknn ade.. xkan nak telan air liur je kan?? ape kata sediakan alfalfa siap2 kat rumah tu?? detail lanjut tentang alfalfa, boleh baca di sini yer =) -- alfalfa

anything just drop me a msg k, 013-4404869 =)


 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Alfalfa Complex



Sumber Zat Makanan Semulajadi & Klorofil 


Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi

Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.

• Sumber semulajadi alfalfa.
• Pil juga boleh dihancurkan dan dicampur ke dalam air
sebagai minuman herba semulajadi.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik (SLE) perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Alfalfa adalah sangat bagus untuk sistem penghadaman dan bertindak juga sebagai agen detoks. Selain itu amat baik untuk mengawal alergik dan keputihan pada wanita.

berminat nak cuba alfalfa? hubungi saya di 013-4404869! (^_^)v

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

kepentingan vitamin C selain untuk kecantikan kulit

vitamin  C adalah antara yang penting jika anda mencari-cari supplement utk kulit yg cantik dan sihat. dan vitamin C adalah antara yg wajib ada dalam kombinasi yg di propose x kira apa tujuan anda mengambil supplement. ini kerana vitamin C adalah larut air dan sangat senang hilang dr badan melalui air kencing dan peluh.. dan hari ini saya nk share akan kepentingan vitamin C selain untuk kecantikan kulit. happy reading! credit


**************************************************


Saya pasti semua orang kenal apa itu vitamin C kan? Ala...yang best2 tu...tulah vitamin C...Tapi..adakah kita tahu secara detail apa fungsi vitamin C kepada badan kita sebenarnya...jom kita baca kat bawah ni ye..

Biasa kita dengar Vitamin C boleh mencantikkan dan melicinkan kulit badan seperti yang diperkatakan di dalam media massa: majalah hiburan atau surat khabar , terdapat artis hollywood tidak kurang artis tempatan juga telah mengambil suntikan Vit C untuk kekal jelita.


Sejauh manakah kebenaran fakta itu?

Vitamin C iaitu juga dikenali sebagai Ascorbic Acid merupakan vitamin yang larut air amat diperlukan kerana ianya tidak dapat dibina secara semulajadi oleh tubuh badan manusia.Oleh yang demikian ianya perlu diambil secara pemakanan atau suntikan.

Vitamin C atau Asid Askorbik amat bermanfaat pada kesihatan manusia. Semua orang tahu bahawa Vitamin C boleh membuatkan kulit menjadi cantik dan licin. Benarkah begitu?

Vitamin C membantu pembentukan kolagen iaitu sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit. Perkataan kolagen itu sendiri berasal dari Yunani yang bererti lekat atau bersifat sebagai pelekat.Sebab itulah si pengamal akan mendapati kulitnya lebih licin, tegang dan cantik, dan luka cepat sembuh kerana ia membentuk perhubungan tisu badan yang kuat.

Vitamin C menjaga salur darah agar tidak mudah pecah, mencegah pengerasan salur darah, membantu proses metabolisma kolesterol iaitu pembentukan asid hempedu yang penting dalam proses pemecahan lemak. Sebab itulah mereka yang menghidap darah tinggi amatdigalakkan mengambil vitamin C bagi mengelakkan stroke dan jantung tersumbat.

Detoksifikasi. Vitamin C berupaya mencantumkan bahan logam berat seperti plumbum, raksa, arsenik dan lain-lain toksik menjadikan ianya tidak bahaya pada buah pinggang dan dapat dinyahkan daripada badan dengan lebih mudah. Mereka yang merokok patut menjadikan vitamin C sebagai kawan baik kerana ia dapat membersihkan darah dan mengelakkan buah pinggang anda daripada mengalami kerosakan yang teruk.

Vitamin C juga berperanan dalam pengeluaran hormone antistress dan interferon (hormone fungsi imun). Mengikut doctor Bruce Miller, the more you stress the more you need vitamin C. Kita tahu bahawa stress boleh memusnahkan vitamin C dan oleh kerana kekurangan vitamin C sistem keimunan kita menjadi lemah dan mudah diserang penyakit.

Penyakit skurvi adalah akibat kekurangan vitamin C. Sesiapa yang mengalami pendarahan pada badan, lebam-lebam, gusi mudah berdarah, gigi mudah tercabut dan luka lambat sembuh, pendarahan dalam otot dan sendi adalah disebabkan kekurangan vitamin C. Jelas sekali vitamin C adalah umpama gam yang melekatkan sel-sel lalu menjadikan tisu-tisu dalam badan kita tidak mudah koyak atau terluka. Mereka yang sedang sakit adalah disarankan mengambil vitamin C pada dos yang lebih tinggi bagi mempercepatkan proses penyembuhan.

Kita digalakkan mengambil buah-buahan dan sayur-sayuran lima kali sehari. Namun kekangan masa dan tekanan kehidupan masa kini menyebabkan vitamin C tidak dapat diserap oleh badan secara optimum dan lebih banyak keluar melalui air kencing. Menurut Dr Bruce Miller, dos yang dicadangkan ialah 500mg sehari iaitu bersamaan 7 setengah biji Oren. Jika kita mampu, tidak perlulah menelan pil tetapi jika sebaliknya adalah dinasihatkan agar mendapatkannya dalam bentuk tablet.

credit

Yang mana satu vitamin C pilihan saya? Sudah tentunya Sustained Release Vitamin C Shaklee.. Apa perbezaan Shaklee dengan vitamin C lain ye?



Sains pembebasan berterusan secara semulajadi vitamin C telah direka oleh Shaklee. Setiap tabletvitamin c mengandungi 7.5 biji buah oren termasuk kulitnya dan pembebasan 1.5 vitamin c buah tersebut ke dalam tubuh kita setiap satu jam. Ujian klinikal telah membuktikan vitamin c di dalam 2 tablet  vitamin Shaklee (dalam jurang masa selama 5 jam) mampu kekal di dalam plasma darah kita selama 24jam. Setiap tablet mengandungi 120mg bioflavonoid (25% dari bioflavonoid, diekstrak dari kulit buah) yang juga di kenali sebagai vitamin C Complex.Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan vitamin c di dalam tubuh kita, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas.


 1 biji shaklee sustained release vitamin c bersamaan dengan 7 biji setengah buah oren! (gambar hanya hiasan)



Hmmm..tu dia cerita berkenaan vitamin c pilihan saya..

Tahukah anda? Haiwan menghasilkan vitamin c mereka sendiri, seperti, arnab mampu menghasilkan 18000mg vitamin c sedangkan manusia tidak mampu menghasilkan vitamin c. Tambahan pula, vitamin c mudah larut air dan akan hilang dengan berterusan dari tubuh kita. Oleh yang demikian, adalah perlu untuk kita mengambil vitamin c setiap hari. Vitamin c tidak memberi kesan toksik.

Adakah vitamin c memadai di ambil hanya dari buah? Ramai orang fikir macam tu kan? Setiap hidangan buah-buahan membekalkan sekitar 45-60mg vitamin c. Buah-buahan akan menghasilkan vitamin c yang lengkap dalam masa 10 hari selepas buah itu ranum. Oleh yang demikian, buah yang tidak ranum mengandungi vitamin c yang sedikit. Kandungan vitamin c pada buah akan berkurangan kepada separuh apabila dipetik dan akan musnah apabila terdedah kepada kepanasan. Hmmm...fikir2kan..bape banyak orang jual buah di tengah panas kan? Adakah sekarang anda fikir yang anda perlukan vitamin c? PilihlahShaklee Sustained Release vit-c untuk memenuhi keperluan vitamin c harian anda!

Saya dah lama pilih Shaklee sustained release vit-c sebagai suplimen saya. Sekarang ni pon sedang berpantang..memang saya takkan miss vitamin c saya ni...selain dari vitamin c shaklee..saya juga ambil vitalea, b compleks, alfalfa, ESP, ostematrix sepanjang berpantang ni..dan alhamdulillah selama 9 hari saya berpantang ni..saya sihat walafiat..luka dan kesan jahit memang sembuh dahla...susu pon meriah...boleh buat stok dah...memang pengambilan suplimen shaklee bagi saya personally membantu saya menjadi sihat sepanjang berpantang dan brastfeed. memang shaklee pelengkap kepada kehidupan saya sebagai seorang isteri dan ibu beranak 3! ^_^

****************************************

ha... berminat? hubungi num bertuah saya yer. 013-4404869!


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Kombinasi bcompleks, vit C, Vit E dan omegaguard bantu kurangkan sindrom PMS dan menjadikan muka nampak glowing dan flawless!

Assalamualaikum 


salam 17 Ramadhan! Amacam ibadah? ke dah sibuk wat persiapan raya? hihi... x salah pun kalau dh nak pikir raya..yg penting seimbang kan.. jgn ,smpai pikir raya, baki ramadhan yg ada ni tersia-sia gitu jerk...huhu


oklah, hari ni saya nak share lagi satu testimonial hebat pengguna shaklee untuk penjagaan kulit nih! mmg daboom lah! hehe. mmg sy ni jenis yg ada passion in beauty and health, thats why suka sgt kalo jumpa org yg ade feedback2 positif ni!jom kita tgk ape kta customer yg sorang nih! credit : wajihah


Salam semua :) 


saya nak share feedback saya lepas hampir sebulan guna Shaklee  vit b complex, vit c dan vit E + omega guard. Mungkin ada yang ckp saya baru 21, so tak perlu makan suplemen tu, ini. Tapi saya sangat concern mengenai kesihatan sebab prevention is better than cure, isn't? :)


Muka saya jenis combination dan acne prone skin terutamanya kat area dahi. Masa PMS memang stress sebab acne banyak kat area dahi. :( tumbuh bukan main subur, nak hilang memang lama pastu ada tinggal parut. Area pipi pulak kering dan bila saya apply medium coverage foundation, jadi tak rata dan lepas 2 3 jam muka jadi tak best dah. 


Alhamdulillah dengan izin Allah, tak sangka nampak kesan dalam masa 2 minggu lepas amalkan Shaklee. PMS bulan ni tak keluar jerawat banyak macam sebelom2 ni, setakat 1-2 tu biasalah kan, yeay! kakak2 pun tegur bila saya lepas pakai foundation, muka nampak glowing dan flawless. :) Padahal pakai medium coverage type foundation je.hihi. Tapi akhir2 ni keluar rumah cuma pakai sunblock dan jarang dah pakai foundation kecuali ada special event je. Less is more :) 


gambar kiri masa bulan Feb 2012 dan kanan masa Jun 2012.Mungkin tak banyak changes tapi I’m just sharing :) I’m very happy with my skin now and looking forward to try another Shaklee’s supplements. 


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease


mahu cantik dengan shaklee?? sila sms/call/whatsapp saya di 013-4404869 untuk sebarang pertanyaan dan tempahan ye! (^_^)v

Saturday, August 4, 2012

Khasiat dan kelebihan shaklee collagen powder :)

Untuk rasa lebih sihat, kulit lebih muda menawan
  • Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.
  • Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.
  • Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.

KESAN KOLAGEN KE ATAS BADAN

  • memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
  • memelihara kelembapan kulit
  • menyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
  • menguatkan otot dan tulang
  • membantu hati dalam proses detoksifikasi(buang toksin)
  • memelihara kelenturan sendi
  • mengurangkan keradangan(inflammation)
  • memberi tenaga
  • membantu pola tidur
  • memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf 
berminat nak cuba collagen powder shaklee??

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

regards,
ummu Umar :)
shaklee iD: 867851
013-4404869

Berminat utk menjana income hanya dari rumah secara online??
Hubungi saya skrg, saya akan tunjukkan jalannya.

tips memilih bisnes MLM :
  • pastikan produk yg halal dan berkualiti, tiada kesan sampingan dan mempunyai ujian klinikal (shaklee adalah slamat berkesan dan mesra alam dan mempunyai sijil halal)
  • background syarikat yg stabil dan kukuh (shaklee sudah 56 tahun di dunia, dan 20 tahun di Malaysia)
  • marketing plan yg telus, adil dan mengikut syariah (shaklee tidak mengamalkan sistem piramid, mematuhi syariah dan tidak menekankan HEAD HUNTING!)
  • pilih support group yg betul (saya adalah dari susur galur Jutawan shaklee yg mempunyai group support tersendiri, yg sgt mengutamakan knowlegde and skill sharing, juga menyediakan pemantauan on performance anda. Kami juga menekankan konsep mudahnya menjemput rezeki)

Wednesday, August 1, 2012

Anda kerap demam?selsema? masalah sinus? Resdung? Nutriferon adalah untuk anda! Nutriferon, mampu meningkatkan sistem imunisasi anda!

Ha.. jarang2 sekali kan saya bercerita tentang nutriferon ni! Tapi bukan bermaksud ianya tak hebat! Saya cuma menunggu pengalaman sendiri menggunakannya. Dan kini, bersempena promosi hebat nutriferon ni mmg lah saya nk cerita sungguh2 kat you all ttg produk ni. Kalau nak tahu, nutriferon mmg marvelous! Boleh baca detail info ttg produk di sini


Sepanjang 4 bulan menggunakannya, mmg sgtlah saya berpuas hati! Sangat3! Nak tahu kenapa??ha.. baca kisah saya di bawah ni….

Kalau nk tahu, sy ni jenis yg lemah antibodinye. Mmg sng sgt nk demam dan selsema. Selalunya sebulan sekali pasti demam. Ade yg lg worst dlm sebulan boleh kna attack 2 x demam dan selsema. Selsema dan batuk pulak bukan sekejap, boleh bawa ke minggu2. Rimasnye ya ALLAH! Saya ni kan mengajar, kalau kena demam time2 tu mmg xtau nk ckp ape la…redha je la..huhu. sy mmg akan mengalami selsema dan batuk yg panjang sbb sy ni ade resdung jugak.

Tapi, dgn mengamalkan pengambilan nutriferon satu sachet setiap mggu, selama 4bulan, ditambah pula dengan pengambilan air yg cukup, Alhamdulillah,sy dpt merasakan antibody saya semakin kuat! Saya dah jarang kena demam dan selsema

Apa yang sy perhatikan, pada bulan pertama, tempoh utk diserang demam makin improve. Kalau dulu sebulan mesti demam,tp lepas makan nutriferon dah increase jadi 2 bulan. Dan… selepas demam selsema 2 bulan lepas, saya smpai hari ini masih lagi tak demam. Sbb bila ade tanda2 nak demam je sy terus makan nutriferon , minum air. Alhamdulillah, demam x jadi datang. Dan yang bestnya, yang demam dua bulan lepas tu… wlpun demam teruk jugak, tapi tak berlarutan. Hanya 2-3 hari sahaja! Sbb sy amek nutriferon setiap hari! Alhamdulillah!

Satu lagi yg sy perasan juga, after amalkan nutriferon ni, antibody baby saya pun makin kuat. Umar Mukmin dah jarang sgt demam. Selepas 4bulan sy amalkan nutriferon ni rasanya, baru last 2 weeks dia start demam selsema. Ye la..kna jugak demam kan sbb ALLAH dh takdirkan, tp at least dah berkurang tu satu Rahmat dah tu kan! Dan bila dia ade selsema tu, saya amek sket nutriferon, letak kat jari, bagi dia rasa, Alhamdulillah, selsema dia cepat hilang.

Oh ya! Bagaimana pulak dgn healing crisis ye? Hoho..pasti ada!  Masa saya decide nk amek nutriferon dlu masa tu sy tgh diserang selsema dan batuk yg teruk. Bulan march. Kebetulan kna mengajar masa tu smggu straight. Allah..susahnye.. so, sy cuba nutriferon. Ya ALLAH, hari pertama amek, xsah cerita la, tekak mmg bertambah sakit dan gatal, kahak makin bnyk keluar, mmg kaler dia x pernah lagi sy dpt kaler kahak camtu sblom ni. [xnk cite lebih, geli..haha]. hampir putus asa, igtkn mmg nutriferon x sesuai ngan sy. Tapi saya cuba gak ambil advice senior2 to increase water intake. Hampir smggu gak sy mengalami healing crisis ni. Tapi sgt berbaloi sbb lepas tu mmg batuk n selsema saya hilang sungguh! Dan hanya kembali menyerang selepas dua bulan!

Dan skrg ni, kalo sy rasa tak sedap badan je, msti sy trus amek nutriferon. Dan Alhamdulillah, mmg terbukti, dgn izin ALLAH, demam tak berlarutan. Kdg2 rasa sakit tekak dan hidung berair makan seafood, amek nutriferon, boleh hilang jugak. Subhanallah!

Alhamdulillah! Saya sangat2 yakin dengan nutriferon. Sbb saya pun dah tak bergantung pada pain killer apabila demam atau selsema. Itulah yg paling penting bagi saya. Sy mmg jenis anti dengan pain killer. X payah sy cite kenapa, smua org tahu pain killer ni bahaya kan?

Ha.. berminat nak cuba nutriferon?

Boleh sms/ call/ whatsapp ke 013-4404869 yer! 

Berbaloi sgt beli sbb dalam satu kotak ade 30 sachet dan hanya satu sachet utk satu minggu! (kalau x demam). Nak2 tgh ade promosi hebat nutriferon bulan ni! Berbaloi-baloi~~~~

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Memperkenalkan NutriFeron™

Salam to all. apa kata kita berkenalan pulak dengan nutriferon ni. Kredit info to shaklee website dan kak cery.


Apa itu Nutriferon?
  • Nutriferon adalah suplemen yang berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh @ immune booster. Ianya merupakan supplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi. NutriferonTM mengandungi satu campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi yang berasal daripada biji labu, benih plantago, kuntuman bunga Japanese Honeysuckle dan bunga safflower. Boleh didapati secara eksklusif melalui Shaklee.
Sejarah Nutriferon
  • siapa yang menciptanya?Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo. Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, beliau telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi dalam badan. Dr. Kojima berjaya mencipta NutriferonTM selepas beberapa kali menjalankan ujikaji dan penilaian terhadap beribu-ribu sebatian dan lebih daripada 200 herba lain. 
Siapa yang perlukan Nutriferon?
  • Sesiapa sahaja yang selalu demam / rendah sistem imun dan sebarang penyakit yang berkaitan dengan imuniti/antibodi seperti flu, demam ,cancer, asma... tetapi harus diingat yer yang produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh sebarang jenis penyakit.
Bagaimana ia bertindak?
  • Nutriferon bekerja dalam dua cara~segera mengaktifkan sistem pertahanan imuniti dan juga menggerakkan "pasukan cari dan musnah' dalam sistem imuniti badan
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

berminat nak cuba nutriferon?? sila sms/call/whatsapp ke 013-4404869 yer! promo hebat sungguh ni bulan nih! ade 30 sachet dalam satu kotak. satu sachet seminggu! berbaloi-baloi kalau membelinye~~~ (^_^)v

Follow us for more tips :)