Wednesday, December 18, 2013

Ubah selera anak, x nak makan nasi x semestinya x nak makan semua :)

Alhamdulillah, saya masih lagi bagi Umar minum mealshakes, cuma on off bukan stiap hari sbb masalah selera dia xdalah teruk sgt, tgk waktu je. Sembelit pun mmg xda, demam pun mmg jarang sgt sbb saya kdg2 bagi sket dia jilat nutriferon mmg improved kesihatan dia!

skrg ni umar mmg sgt nampak anti dgn nasi especially nasi putih. Kalau nasi goreng bleh tahan. 2-3 hari lepas mcm xnak makan langsung,,nasi x nak, bskut xnak...nak susu dan buah je. Alahai..pening kepala. Jadi kelmarin dan semalam saya bagi semula mealshakes dalam 2 sudu kecik... dgn harapan nak lah dia makan. pastu smlm mmg amazing...mmg dia xmakan nasi..tapi smalam je.,..


Umar dah amik: 

-4botol susu
-1botol jus blackcurrent tnpa gula
-sepotong kek coklat
-stgh mangkuk meehoon soto
-4bj aprikot kering
-2 keping cracker


Alhamdulillah.... asalkn dia nk makan.. umi dah boleh senyum. Pipi pun dah semakin dah boolat. 

so, ibu2 semua, jgn resah kalau anak xnak makan nasi... asalkan dia boleh makan benda lain pun kira OK. tapi pastikan apa yg dia makan seimbang juga zat dan jgn terlalu manis. Mcm susu umar pun sy mmg kurangkan kuantiti supaya tidak terlalu manis. Boleh juga usaha bagi mealshakes supaya selera anak makin bertambah, plus kesihatan anak semakin improve. Insya ALLAH, bi iznillah :)


 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

regards,
ummu Umar :)
shaklee iD: 867851
013-4404869

Tuesday, December 17, 2013

testimoni ma saya, badan lebih ringan dan bertenaga penangan kolagen dan coQ health!

Bismillahirrahmanirrahim :)

Apa khabar semua?? Alhamdulillah,,,saya sihat..walaupun masih mabuk sket2 tapi tetap ceria menjalankan tugas sebagai WAHM sementara bertemankan set hamil shaklee :)

kwn2 dah lunch? masak apa hari ni?? hehe... saya x masak...sbb suami dh belikan mi soto pagi tadi, so tghari ni panaskan dan share je dgn Umar :) Alhamdulillah alas perut hehe..

oklah, hari ni saya nak kongsi rasa teruja saya selepas call ma semalam. 2 mggu lepas birthday ma, jadi saya hadiahkan 1box collagen powder dan 2 botol coQ health. Kolagen mmg lama ma start, tapi coq je baru bg cuba, sbb sy nk tggu ma abeskan dulu supplement yg bnyk kat rumah sbb kesian kalau kna telan bnyk2 nnt. Dulu sy pernah hadiahkan vivix dgn harapan utk kurangkan diabetes, tapi Allah belum izin sembuh. Tapi insomnia ma dah kurang, tidur makin lena dgn vivix. Tapi ma xnak teruskan sbb healing crisis utk ma sgt berat, kalau makan vivix ma akan rasa sgt keletihan mgkin sbb pnyakit ma dah teruk, Ada pujuk jugak truskan vivix, tapi stakat 2botol ma xnak dlu..so, sy cuma bagi ma kolagen dan vitamin asa lain spt alfalfa dgn harapan ringankan badan ma, xpelah tak turun diabetes asalkan ma sihat dan ringan utk beribadah dan melakukan aktiviti harian. Boleh baca testimoni ma saya dgn ---->>> VIVIX dan ----->>> KOLAGEN. (klik item)

ma bersama anak perempuan dan menantu2 nya. menantu sulong xda dalam gmbr, hehe


since dah banyak vits ma yg dah menyusut, saya mula fikir utk bagi ma cuba coQ health pulak, Sbb dipercayai mampu tgkatkan aktiviti mitokondria utk hasilkan tenaga. So, sy pos kolagen dan coQ kpd Ma. ma amik kolagen 1 sachet sehari dan coQ sbiji sehari. 

after 2 weeks consume sy call ma. Ma tny sy "ubat gapo tu hok so lagi, hok botol kecik tu??" ooo...sy jwb coQ, bagus utk jantung, kolestrol dan tenaga. Ma kata "ooo,,,patutlah ma rasa ringan jah, segar jah tubuh..tapi kecing manis x turun lagi, dalam belas2 jugak bacaan"... Alhamdulillah syukur sy dgr, at least bila ma rasa ringan tubuh tu rasa cukup syukur dah, Ye lah, ma saya ni jenis xleh dok diam, jd kalau dia penat je kesian sy tgk..bosan katanya. kalau dihalang buat kerja, katanya, ma xleh manja2, nnt urat keras...huhu.

apa2 pun sy sgt bersyukur...asalkan ma rasa serasi ngn mana2 supplement shaklee, sy akan bagi ma. kalau ada supplement lain yg boleh bntu pun sy xkisah. Tapi skrg hanya shaklee sy btol2 trust dari sudut bahan dan kualiti biarlah hasilnya lambat sket pun. Bagi saya, kesembuhan dari penyakit kronik tu hanya ALLAH yg berkuasa, jika blom disembuhkan mksdnya ALLAH mmg masih nak uji ibu saya..nk uji iman dan kesabaran. begitu jugak kesabaran anak2 dalam memastikan kesihatan ma saya. Tapi ALLAH dah bagi ma rasa ringan tu dh cukup memberikan ketenangan kepada kami adik beradik. Ye lah..abah dah xda nk tgk2 ma, so anak2 menantu je lah yg jd tempat ma bergantung kan... 




doa saya... moga ALLAH memberkati umur ma, agar ma sentiasa sihat utk beribadah kepada ALLAH. ye lah, di akhir2 usia ni apa lagi yg mak ayah kita fikir selain mendekatkan diri kepada ALLAH kan.... ada rezeki lebih nak bawa ma, dan mertua pergi haji/umrah sama2. Amin...moga ALLAH mudahkan segalanya bagi kami. Sayangilah ma dan abah kita. Al-fatihah juga kepada arwah abah sy yg sudah 2 tahun kembali ke rahmatullah.Al-fatihah arwah Juhari Bin Othman :(

baca detail info ttg COQ health di sini -->>>> COQ HEALTH PLUS

 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

regards,
ummu Umar :)
shaklee iD: 867851
013-4404869

Sunday, December 15, 2013

Seronoknya menambah nilai dalam kehidupan org lain :)

Alhamdulillah, 

semalam 14 dec selesai aktiviti coaching sy bersama 4 org anak buah yg serius dalam bisnes shaklee.sepatutnya ramai yg hadir, tetapi disebagkan kekangan tertentu spt ada yg outstation dsb, maka ALLAH hadirkan 4 org dulu utk sesi terakhir pada 2013 ini.

walaupun hanya kami berlima, tapi rasanya cukup utk memberi aura positif kepada kami dan memberi smangat utk meneruskan perjuangan menjadi WAHM dgn cara menjana income dgn shaklee hanya dari rumah!

saya berikan tajuk kelas semalam "mudahnya berjaya dalam shaklee" kerana saya ingin menerapkan mindset positif dalam diri anak buah termasuk saya sendiri. Ye lah...dalam shaklee ni, segala tips dan strategy telah diberikan oleh mentor, tggal kita je nk buat ke x. Bak kata mentor2 saya, diorg hanya mampu bagi 5%, 95% lagi bergantung sepenuhnya pada diri kita utk bertindak.




selain membincangkan strategi utk berjaya dlm shaklee, kami turut berbincang ttg peluang2 dalam shaklee.seperti sudah diketahui umum, peluang besar dalam Shaklee ialah 3C - cash, car dan convention. Ini saya akan ceritakan detail dlm entry sterusnya. Selain drpd 3C yg ditawarkan ini, dengan melibatkan diri dalam bisnes shaklee juga akan memberi kita peluang utk menikmati manfaat seperti:

  • mendapat ilmu2 baru
  • mengeratkan silaturrahim
  • mendapat mentor yg hebat yg mana sering update perkembangan dan performance kita
  • hijrah dari sudut akhlak, ibadah dan keikhlasan berkongsi dgn org lain
  • memajukan kemahiran diri utk berkomunikasi 
  • memanfaatkan masa lebih
  • menjadi lebih sihat dan positif
  • peluang menjana income dari rumah 

memang point2 yg sy senaraikan di atas ni adalah apa yg sy sendiri rasai, juga teman2 seperjuangan saya.yang paling saya gembira adalah bila mendapat feedback drpd anak buah yg semakin happy sbb sudah ada lebihan wang setiap bulan. Ada dikalangan anak buah yg sepenuhnya suri rumah yg sblom ni income rm0 je . tapi dgn bisness shaklee yg 100% online dan sgt mudah ni, mereka sudah mampu menikmati income 3-4 angka sebulan. Even yg buat part time pun sgt happy sbb nak harapkan gaji hakiki mmg tidak cukup utk menampung kehidupan skrg yg semakin memerlukan kos yg tggi!

Disini saya kongsikan sedikit gambar dan info antara top performer di dalam group saya. Insya ALLAH ramai lagi yg bakal menyusul seperti mereka, cuma memerlukan sedikit masa lagi utk digilap :)



disebelah saya ni adalah kak zihan, baru beberapa bulan dalam shaklee, 
Alhamdulillah, income sudah hampir 3K! kak zihan yg sibuk menguruskan 3 anak dirumah pun mampu!
lawat blog beliau : http://mummyzihan.blogspot.com/


 ni pasangan Huda dan Alif yg sgt komited, juga hanya bbrp bulan dalam shaklee dan skrg income sudah lebih 2k! hanya menjana income dgn shaklee secara part time!
lawat blog beliau : http://hudakassim.blogspot.com/


ni pula kak syikin, merupakan seorang guru di tawau, berasal dari terengganu. Aktif menjana income dgn shaklee secara part time, secara online dan offline, dahulu join utk makan sdiri je, tp br bbrp bulan aktif dgn shaklee..income sudah mencecah 3K! 



ni pulak adik Busyra, bekas engineer, dah berhenti kerja sbb ikut suami ke Miri, skrg
bertugas di PASTI dan aktif menjana income dgn shaklee secara online. Alhamdulillah, hanya 3 bulan dgn shaklee, adik busyra sudah kecapi income 4 angka!
lawat blog beliau : http://madamhealthy.blogspot.com/


ha...bagaimana? bestkan jadi mcam diorg ni. anda takkan nak tgk je? beranikan diri utk mencuba sesuatu yg baru, beri peluang kepada diri anda utk cuba dlu sblom kata x boleh. Jalan sudah tersedia, cuma perlu memilih je skrg :)

apa2 pun segala kesyukuran sy panjatkan hanya kepada ALLAH kerana memudahkan segala usaha kami utk membantu keluarga dgn shaklee. Perjalanan shaklee mmg tidak mudah...tapi hanya kesabaran sahaja yg perlu utk memastikan diri sampai ke puncak. Sbb tu lah kalau jumpa org2 lama shaklee ni mereka lebih kelihatan cool, sbb dah macam2 dugaan mereka tempuhi..itulah yg dikatakan menjadi lebih positif dgn kehidupan.

insya ALLAH saya akan teruskan usaha saya dalam membantu lebih ramai kawan utk menjana income dgn shaklee hanya dari rumah! saya tahu, impian setiap wanita adalah ingin berada di rumah, jaga anak, makan pakai suami...tetapi dalam masa yg sama perlu menjana income utk keluarga. Ketahuilah....dgn shaklee, ianya tidak mustahil! So, decide ur future now!

Berminat utk menjana income hanya dari rumah secara online??
Hubungi saya skrg, saya akan tunjukkan jalannya.

tips memilih bisnes MLM :
  • pastikan produk yg halal dan berkualiti, tiada kesan sampingan dan mempunyai ujian klinikal (shaklee adalah slamat berkesan dan mesra alam dan mempunyai sijil halal)
  • background syarikat yg stabil dan kukuh (shaklee sudah 56 tahun di dunia, dan 20 tahun di Malaysia)
  • marketing plan yg telus, adil dan mengikut syariah (shaklee tidak mengamalkan sistem piramid dan mematuhi syariah)
  • pilih support group yg betul (saya adalah dari susur galur Jutawan shaklee yg mempunyai group support tersendiri, yg sgt mengutamakan knowlegde and skill sharing, juga menyediakan pemantauan on performance anda. Kami juga menekankan konsep mudahnya menjemput rezeki)



hubungi, rashidah juhari di 013-4404869 :)

Friday, December 6, 2013

musibah banjir, bantulah apa yg terdaya


Allahurabbi, 

sangat terkesan dgn musibah banjir yg menimpa sahabat2 terutama di kemaman dan kuantan. Dikhabarkan adanya kematian, ramai yg kelaparan..bantuan sgt slow. ramai sudah terputus hubungan dgn keluarga. Ya ALLAH..tabahkanlah saudara mara kami di sana, permudahkanlah segalanya, mudahkanlah urusan sahabat2 yg bertugas sbgai sukarelawan disana. 

mmg x dinafikan, mood agak kacau 2-3 hari ni, sbb sgt sedih dgn apa yg berlaku, sy disini hanya mampu mengirim doa, moral support dan membantu dgn cara jauh. Terima kasih kpd shbt2 berdekatan yg sanggup berkorban masa membantu mangsa2 di sana. Dapat sy perhatikan rakyat berhempas pulas turun membantu sdgkan ada pihak tertentu yg spatutnya lebih peka hanya goyang kaki dari jauh. Allah...mmg sy geram!

utk shbt2 yg mnjadi mangsa banjir, bertabahlah, bertahanlah... igt pesan Ulama' kita bahawa musibah ini adalah salah satu cara penyucian dari dosa2 lalu. Dan ia merupakan satu jalan ALLAH nak angkat darjat kita. insya ALLAH moga dgn kiriman doa2 kami di sini, akan menguatkan shbt2 di sana.

jom sama2 doa utk sahabat2 kita yg sdg tertekan dan kelaparan. Jom kita kerja lebih kuat utk dapatkan dana demi membantu saudara mara kita disana. Mgkin x semua mampu utk ke sana, so, kita jaga penjuru masing2, yg ada duit bagi duit, yg xda duit doa sungguh2, tlg seabarkan info dsb. Insya ALLAH apa yg terdaya, yakinlah usaha itu dipandang ALLAH s.w.t jika ikhlas melakukannya.

bagi yg mahu menyumbang, salah satu saluran ialah spt di bawah:



"berat mata memandang, berat lagi bahu memikulnya....

"org Islam harus kaya dan berjaya...demi kebajikan Islam"

love, 

Ummu Umar, 013-4404869

Wednesday, December 4, 2013

RASA DIRI LEBIH DIHARGAI

Bismillahirrahmanirrahim..

lamanya tidak menulis, dek diserang morning sickness. Alhamdulillah...kandungan dah masuk 17th weeks dan alahan beransur hilang :) Syukur ya ALLAH, boleh la pulun sungguh2 utk december, sbb nk cipta tsunami ni. hihi

ok, hari ni saya nk bercerita ttg penghargaan yg saya perolehi dalam shaklee. Bagi saya, shaklee telah banyak mengubah kehidupan saya, selama 1 tahun 8 bulan sy berjuang dlm shaklee, alhamdulillah, segala pahit manis telah saya tempuhi. Segala air mata suka duka dah keluar, ye lah..nak sebuah kejayaan ni bukan dgn hanya goyang kaki. Dan selama 1 tahun 8 bulan ni, ALLAH izinkan sy menapak ke rank Senior Coordinator dgn income sudah mencecah 5 angka! Allahuakabar, syukur padaMU ya ALLAH!

bila dah menapak ke Sr Coordinator ni maksudnya saya sudah 4 kali menerima cash cheque drpd shaklee sebagai tanda penghargaan atas kejayaan yg kecil ini. Cash ni tidak termasuk dlm bonus bulanan saya tau, ianya dikira portion lain pula. Alhamdulillah, wlaupun xda lah besar sgt nilai dia, tapi bagi saya, cukuplah kan untung tampung keperluan hidup, bantu suami beli brg dapur dan kepeluan anak. hehe.

selama 1 tahun 8 bulan ini juga saya telah menerima beberapa cek sempena anak buah naik rank. Alhamdulillah, semakin ramai anak2 dibawah empayar sy yg semakin yakin dgn shaklee dan mula menjana pendapatan 4angka seawal 2 bulan dalam shaklee!


ni cek yg diterima sempena anak naik rank. Utk naik rank shaklee dah bank in terus ke dlm akaun rimau. aumm!! hihi

p/s: Hehe..1st time dlm hidup terima cek masa kawen. Sbb husband bg hantaran dlm bentuk cek. Kali pertama selama 23thn hidup. Kawen umur 23. Hehe. Pastu xknal cheque dh. Tapi sejak join shaklee..hampir stiap bulan pergi tunaikan cek kat bank. Shaklee bg hadiah. As pnghargaan stiap kali kita atau anak buah naik rank. Yelah..nak naik rank..mgkin nmpk mudah ditulis atas kertas..tp yg berusaha je tahu mcm mana peritnya..nk develop diri dan ank buah. Alhamdulillah..dgn izin Allah..rasa lebih dihargai dalam shaklee. Kawan2 pun boleh tau! Yg penting berani cabar diri dari comfort zone dlu 

Alhamdulillah, rasa sgt2 dihargai sbb dari sekecil2 kejayaan shaklee raikan. Kalau nak harapkan kerja utama tggu setahun sekali je leh merasa bonus. hihi..apa2 pun syukur atas rezeki.

ok, selain drpd rewards drpd shaklee sendiri ni, apa yg lebih buat sy dihargai ialah bila berada dalam group yg sntiasa support kita. Kiri kanan atas bawah ibarat ada yg menyokong dgn benteng batu supaya kita tidak rebah. Yang paling best, Mentor/uplines yg sgt2 supportive dan tak lokek memberi ilmu serta sgt menghargai usaha kita. Kdg2 kita rasa kita sedikit je perform, tapi bagi mentor ianya sebuah kjayaan yg besar dan sanggup bagi reward mahal2 sbb nk bagi semangat kat kita :)

koleksi hadiah dari mak shaklee sbb efektif spnjg cycle lepas, ada hadiah dari Dubai dan Mekah. Yg 2botol bodyshop tu hadiah dari nenek shaklee.

dan ini adalah reward terbaru dari mak shaklee sempena kenaikan sbgai snior coordinator.
sebuah loket emas yg comel, sgt happy sbb xpenah ada loket emas sblom ni :P


ha...sapa kata buat shaklee ni x best?? mmg best sgt!!! sbb rasa diri jadi lebih positive dan dihargai. Xkisah berapa level pun kita di bawah org tu, tapi kita tetap mendapat penghargaan yg sama. Tapi suka saya pesan bahawa utk mendapat sebuah kejayaan bukan dgn hanya goyang kaki, kita kena berusaha sebaiknya dan tempatkanlah diri sndiri di dalam environment yg positif. Saya mengharapkan susur galur dan rakan2 shaklee yg lain sntiasa bersemangat mengejar impian di dalam shaklee. Insya ALLAH bulan ni saya nk maju setapak lagi, harapan mengejar rank "key coordinator" mohon doa agar dipermudahkan setiap langkah saya dgn shaklee. Insya ALLAH! Selain develop diri sendiri, saya juga sedang giat develop anak cucu cicit di bawah susur galur saya (simbiosis shaklee's millionaire) dgn cara duplicate apa yg mentor sy dh buat kepada saya, dan semakin hari anak2 buah smakin bersemangat utk ubah taraf hidup dgn shaklee. Alhamdulillah

Anda juga ingin dihargai seperti saya??? jom bersama saya berkongsi kebaikan shaklee dgn rakan2 dan ahli keluarga. Insya ALLAH anda pun BOLEH!

"Hidup kaya itu pilihan..bukan paksaan.."
Sharing is loving..
Ummu Umar..
013-4404869

Thursday, November 21, 2013

Shaklee Kolagen Powder: Rahsia Awet Muda dan Sihat tubuh badan

Alhamadulillah, hari ni blogwalking dan jumpa satu sharing yg sgt menarik dari Kak Maria yg satu step je lagi nk melangkah ke Master, bagus akak ni, orgnya humble dan pendiam, tp sy x pernah brkesempatan berbual dgn dia, tgk dari jauh je..hihi. TQ kak for sharing ya.

*********************************************************************

Assalamualaikum, 
Kisah Mak Mertua Ku 

Sejak setahun yang lalu, biras Maria, Ainul ada berikan Mak Mertua Maria sekotak Shaklee Collagen Powder (SCP). Dalam 1 kotak ada 15 sachet. Mak Mertua makan 1 sachet selang sehari.


Lepas sebulan, dah habis sekotak, Mak request nak lagi. Hmm..menarik ni. Masa tu Maria baru je join Shaklee dan belum pernah cuba SCP ni. 


Dulu, Maria tak berapa ambil peduli tentang Collagen ni, sebab rasa macam tak penting pun. Dahla kebanyakan Collagen mahal-mahal, ingatkan fungsinya cuma untuk awet muda je. Disebabkan Maria ni memang dah jenis awet muda (Ehem!!), so rasanya tak perlu lah makan collagen ni kot.
 

Kalau diikutkan, Mak Mertua Maria ni bukanlah jenis yang rajin sangat nak makan supplement. Dia ada juga makan supplement brand lain sebelum ni tapi selalu skip dan susah nak konsisten. 


Tapi kali ni dia seronok pulak makan Shaklee Collagen Powder. Mak kata rasa tak complete kalau tak makan SCP,  memang rasa perbezaannya dan lebih bertenaga.
 

Mak Mertua Maria ni memang minat sangat berkebun. Kalau nak tahu, macam-macam pokok buah dan sayuran yang dia tanam kat kebun belakang rumah. 

Walaupun dah berumur 64 tahun, dan kedua-dua kepala lutut dah ditukar besi (boleh baca kisah Mak dan operation lututnya DI SINI), sebolehnya kami memang tak galakkan mak banyak berjalan dan berkebun. Tapi disebabkan berkebun dah memang minat dia, memang tak boleh nak halang dah. So, layankan aje lah.
 

Dulu, lepas balik dari berkebun, confirm mak akan rasa letih. Kulit pun cepat kusam sebab banyak terdedah pada panas matahari. Tapi demi minatnya pada aktiviti berkebun, Mak tak kisah pun. 


Sejak Mak makan Shaklee Collagen Powder, Mak kata badan dia rasa lebih bertenaga dan kurang dah sakit-sakit badan. Lepas tu, yang paling best, Mak rasa kulit dia lebih lembab. Haaa...Itu baru effect untuk wanita berumur 64 tahun tau. Kalau yang lebih muda, apatah lagi mengancam kesannya. Hanya yang dah cuba saja yang tahu rasa bestnya tau..
 
So sejak dari tu, memang Maria sentiasa bekalkan Mak Mertua dengan Shaklee Collagen Powder. Bila pergi travel (umrah atau bercuti), Maria tengok mak mesti tak lupa bawa SCP ni.
 

Mak mertua Maria memang sangat suka pergi vacation sejak muda lagi. Bayangkan dalam keadaan lutut yang sakit sebelum buat operation dulu pun, Mak masih gigih pergi vacation. Bila sakit masa berjalan-jalan, dia stop rehat sekejap. Lepas tu sambung jalan-jalan lagi. Sampai doctor pun marah. 


Tapi sejak lepas operation lutut, dan ditambah dengan makan Shaklee Collagen Powder ni, Mak dah makin seronok berjalan-jalan. Dah kurang sakit-sakit kaki. 

Rasa seronok dan puas sangat dapat bantu Mak lebih sihat dan ceria. Bila Mak sihat, dia dapat buat macam-macam perkara yang dia suka. Dapat pergi berkebun, pergi mengaji, pergi bercuti.


Sekarang ni, Mak Maria sendiri pun dah mula makan SCP ni, dan dia bagitahu memang rasa kesan baiknya. Mak Maria pulak jenis yang susah nak makan supplement berbentuk pil. Jadi dia prefer supplement berasaskan serbuk dan cecair. 


Alhamdulillah, lepas tengok perubahan pada Mak dan Mak Mentua, barulah Maria sedar tentang kepentingan Collagen kepada tubuh badan. Ianya bukan hanya untuk cantik ye, tapi untuk kesihatan juga sebenarnya. 


Ok, jom kita fahami, kenapa Collagen ni sangat penting dalam tubuh seseorang, tak kira lelaki atau perempuan. 


Wednesday, October 30, 2013

Shaklee...bukan bisnes head hunting, di mana u cari org utk kerja bawah u!



Sistem shaklee tidak memfokuskan kepada head hunting. Buktinya..stiap kali ada org register bawah kita..kita xdpt apa2 komisyen pun. Lagi susah adalah sbb kna develop dia jadi leaders n distributors yg brjaya jugak..hehe. tp xkisahlah..kerana dlm konsep shaklee..kita amalkn sharing kebaikan shaklee with others..dan stiap yg serius berbisness brsama kita sedikitpun x rasa bekerja utk org atas..sbb buat hanya kerana nk capai impian sndiri. 

Mostly join biz ni sbb mmg sdiri dah jatuh cinta dgn produk..dan of koz akan brkongsi kebaikan produk dgn org lain secara ikhlas. Bila anak dh brjaya jd leaders & distributors yg perform..barulah shaklee bg upah sket kat mak yg dh bertungkus lumus ajar anak ni..Ingat senang ka nak layan karenah anak yg mcm2 ni. Hihi.kalau anak x perform, shaklee xbyr mak sbb mcm xjalankan task dia. 

Dan anak pula ttp dapat 100% apa yg dia usahakan je. So..fair sgt..win2 situation org kata.. dan percayalah..kalau anda betul dah menyatakan keseriusan utk biz.. ur leaders xkan biarkan u terkulat2 sorang2 buat sale. Continuous performance monitoring mmg ada! TAPI..make sure u join the right group ye..xnak nnt salah join group..mntak mak org lain lak tlg coaching..itu tak fair..hehe

Sebenarnya dalam shaklee MLM ni sistem yg dicipta mmg sudah bagus tapi adakalanya manusia suka mengambil kesempatan utk kepentingan diri. Register org ramai2 pastu biar terkapai2 tanpa sbrg guide n coaching. Ini boleh merosakkan sistem shaklee sendiri. Bagi saya, budaya head hunting semata2, yg mana register org ramai2 dgn tujuan membanyakkan volume group sahaja boleh merosakkan bisnes..Adalah lebih baik jika memfokuskan kepada recruitment utk mereka yg benar2 nk ubah hidup, yg pasti jgn jadikan org bwh bekerja utk kita, tapi biar mereka bekerja utk kejar impian mereka sndiri. Dan untuk menjadi usahawan MLM yg berjaya..seseorang harus bermula dari bawah...rasa produk dan share kebaikan produk dlu.. barulah kukuh keyakinan org pada usahawan tersebut. 

konsep saya, saya boleh ajak sapa2 saja yg berminat nak join shaklee di bawah saya, tapi sy takkan paksa mereka yg xnak. dan bagi mereka yg dh benar2 berminat, akan sy coach smpai pandai..insya ALLAH.

Jom cuba dlu produk shaklee..pastu u decide lah nk share dgn org lain atau x...Join us now! :)

SHARING IS LOVING 

Rashidah Juhari , 013-4404869

Monday, October 7, 2013

VITALEA mengatasi masalah Low Hb


untuk ibu2 yg bimbang dgn masalah low hb masa mengandung, boleh amik vitalea utk mengatasinya, insya ALLAH kita tgk feedback customers ni.





jom cuba! 
hubungi ummu umar, 013-4404869 skrg!

7 cara mensucikan hati

Suatu ketika seorang sufi (ahli ibadah) bernama Hatim al-Asham diminta penjelasan oleh Ashim bin Yusuf selepas tamat pengajian majlis ilmu yang diikutinya. Ashim ialah seorang ahli fiqih yang melihat segalanya daripada kaca mata syariah.

Ashim bertanya kepada Hatim: "Ya Syaikh, bagaimanakah cara kamu melaksanakan solat?"

Hatim sebagai ahli tarekat dan syariat menjawab: "Ketika masuk waktu solat aku berwuduk dengan dua wuduk iaitu wuduk lahir dan wuduk batin. Wuduk lahir itu syariat dan wuduk batin pula adalah hakikat."

Ashim sebagai orang yang banyak memberi tumpuan pada fiqih agak terkejut. Melihat keadaan itu, lantas Hatim segera menerangkan bahawa: "Wuduk lahir dilakukan dengan membersihkan anggota badan menggunakan air. Manakala wuduk batin pula, kita haruslah mencuci hati dengan tujuh hal iaitu:

1. Hati dicuci dengan rasa penyesalan (an-nadamah) - menyesal daripada pelbagai kesalahan dan kerana meninggalkan kebaikan. Sayyidina Umar bin Khattab r.a memiliki kebun kurma di Madinah. Pohon-pohon kurmanya berbuah dengan kualiti yang baik sekali. Alangkah bahagiannya hati Umar memiliki kebun tersebut. Beliau seringkali berjalan mengelilingi dan memeriksa hasil perkebunannya. Di dalam kebun itu juga terdapat satu sumber air.

Suatu hari, ketika Umar pulang dari kebunnya, beliau berjumpa dengan para sahabat lalu berjalan bersamanya. Umar bertanya: "Dari manakah kalian?" Jawab para sahabat: "Kami baru pulang daripada berjemaah Asar."

Dengan segera Umar berucap "Inna lilahi wa inna ilaihi rojiun. Jadi kalian tadi habis jemaah Asar? Masya-Allah, saksikanlah para sahabat. Aku ketinggalan berjemaah kerana kebun kurma ini. Maka kebun ini aku wakafkan kepada fakir miskin."

Inilah contoh yang harus kita teladani dalam hal penyesalan meninggalkan satu ibadah kebaikan. Bacaan taroji': Inna lilahi wa inna ilaihi rojiun merupakan ungkapan ketika seseorang yang berhadapan dengan cubaan dan musibah. Jadi suburnya kebun dan sumber air bagi Umar tidak lain hanyalah cubaan yang menimpa dirinya. Dan kalimat ini juga menunjukkan betapa penyesalan luar biasa daripada beliau akibat ketinggalan solat Asar berjemaah.

2. Hati harus dicuci dengan taubat (taubat nasuha) - iaitu dengan bersungguh-sungguh dan bertekad tidak akan mengulanginya. Jika perlu taubat itu disertai dengan puasa tiga hari sebagai bukti kesungguhan, selain membiasakan solat malam.

3. Hati harus dicuci dengan meninggalkan cinta dunia - Cinta dunia mengakibatkan perbuatan yang salah seperti menipu, curang, rasuah dan sebagainya.

4. Hati dicuci dengan menjauhkan diri daripada sukakan kekuasaan (hubbur riyasah). Sesungguhnya kekuasaan sering menyibukkan manusia dan memalingkannya daripada Allah Yang Maha Kuasa.

5. Hati harus dicuci dengan meninggalkan perasaan suka dipuji (hubbul mahmadah). Pujian seringkali menenggelamkan manusia dalam sifat keAkuan yang mengakibatkan kesombongan yang luar biasa.

6. Baiknya hati dicuci daripada dendam. Meninggalkan dan melupakan dendam kesumat secara automatik akan memberikan kepada seseorang itu ketabahan dan kesabaran menghadapi cubaan dan rasa sakit daripada orang lain.

7. Baiknya hati dicuci dengan meninggalkan hasad dengki yang sudah pastinya sangat berbahaya. Bahaya hasad adalah seperti bahayanya api yang dengan cepat membakar kayu.

Kemudian Hatim menceritakan pula bagaimana cara beliau melaksanakan solat dengan kata-katanya: "Ketika memulakan solat, aku merasa Kaabah di depanku, syurga di kananku, neraka di kiriku, siratal mustaqim di telapak kakiku, dan Izrail telah menunggu di belakangku yang siap sedia mencabut nyawa."

Inilah yang dikatakan Qashrul amal (pendek angan-angan) iaitu semangat yang mampu mendorong untuk meningkatkan kualiti beribadat.

sumber : utusan.com

Kelebihan Solat Sunat Dhuha

Credit Info : ummiadam
Alhamdulillah, satu lagi permulaan bagi pagi yg indah :) Sbagai satu cara utk eratkan ukhuwwah di alam maya ni, saya akan ziarah blog2 kwn2. Hari ni terasa nk berkongsi tentang kelebihan solat dhuha dgn kwn2. Ramai yg tahu bhw solat Dhuha ni salah satu cara utk memohon dibukakan pintu rezeki. Tapi adakah sekadar itu sahaja? So, saya cari dan jumpa blog ummiadam ni. Lengkap info ttg cara melaksanakan dan kelebihan solat dhuha itu sendiri. Jom sama2 belajar :)
Solat sunat Dhuha ini dikerjakan pada ketika sedang naik matahari (anggaran 8.00 pagi hingga 11.00 pagi).
Solat sunat Dhuha ini dilakukan sebanyak 2 rakaat. boleh juga dilakukan sebanyak 4, 6, 8 sehingga 12 rakaat dan setiap dua rakaat satu salam dan boleh juga setiap 4 rakaat satu salam.
Cara melakukan solat Dhuha:
a) Bacaan niat solat sunat Dhuha Ertinya: ” sahaja aku solat sunat Dhuha 2 rakaat kerana Allah Taala”.
b) Bacaan rakaat pertama surah Al-Fatihah dan As-Syam
c) Bacaan surah rakaat kedua surah Al-Fatihah dan Ad-Dhuha
d) Setelah selesai salam, lalu membaca doa yg bermaksud;
“Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikannya adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah. Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.
Kelebihan:
Sabda Nabi S.A.W yang bermaksud:
” Barangsiapa yang melakukan solat Dhuha membaca rakaat pertama surah Al-Fatihah dan ayat Kursi 10 kali, dan pada rakaat kedua surah Al-Fatihah dan Al-Ikhlas 10 kali, nescaya ia mendapat kerelaan Allah Yang Maha Besar.” (HR. Anas B Malik). ” Barangsiapa yang mengerjakan solat Dhuha dengan terus menerus, akan diampuni dosanya oleh Allah, sekalipun dosa itu seluas lautan.” (HR Tirmizi)
يُصْبِحُ عَلَى كُلِّ سُلَامَى مِنْ أَحَدِكُمْ صَدَقَةٌ فَكُلُّ تَسْبِيحَةٍ صَدَقَةٌ وَكُلُّ تَحْمِيدَةٍ صَدَقَةٌ وَكُلُّ تَهْلِيلَةٍ صَدَقَةٌ وَكُلُّ تَكْبِيرَةٍ صَدَقَةٌ وَأَمْرٌ بِالْمَعْرُوفِ صَدَقَةٌ وَنَهْيٌ عَنْ الْمُنْكَرِ صَدَقَةٌ وَيُجْزِئُ مِنْ ذَلِكَ رَكْعَتَانِ يَرْكَعُهُمَا مِنْ الضُّحَى
” Rasullullah S.A.W bersabda: setiap pagi masing-masing persendian/ruas tulang daripada kamu sedekah, dan setiap bertasbih sedekah dan setiap tahmid (ucapan Alhamdulillah) itu sedekah, dan setiap ucapan takbir itu sedekah, dan menyeru dalam kebaikan sedekah, dan melarang dari perbuatan jahat itu sedekah, dan sebagai ganti semua itu, cukuplah dengan mengerjakan solat Dhuha dua rakaat.” (HR Ahmad, Muslim dan Daud) Rujukan : koleksi 100 solat-solat sunat oleh Al-Fadhil Al-Ustaz Hj. Ahmad B. Hj. Ibrahim. terbitan Al-Hidayah Publisher




Sunday, October 6, 2013

SHAKLEE, PILIHAN TERBAIK UNTUK ANDA YG SUKA BISNES DARI RUMAH SAMBIL JAGA ANAK :)

Bismillahirrahmanirrahim,

Alhamdulillah, hari yg cukup indah.. walaupun badan rasa sedikit berat kerana tersalah makan dan ada sedikit morning sickness, saya rasa bersemangat nak meneruskan sharing dgn rakan2.

Setelah lama dirancang, ALLAH izinkan saya laksanakan satu mini gathering kat rumah semalam. Gathering pertama ni, walaupun tak semua dapat join, tapi rasa puas hati dgn komitmen dari anak buah, walaupun kbnykan apa yg dishare oleh Master Ira saya dah tahu, tapi saya boleh refresh minda sy dan bleh menjadi iktibar kepada anak2 buah saya juga. Alhamdulillah, bila ditemukan anak buah dgn master baru mereka nampak lebih clear dgn jalan dalam shaklee. Agaknya bila saya dah master nnt anak buah mesti akan lebih bersemangat kan? insya ALLAH, soon to be :)

Mini gathering mmg sy akan buat jugak walaupun skali setahun, tujuan utk eratkan silaturrahim dan menyeragamkan kefahaman masing2 ttg  bisnes shaklee ni. Kami takde meeting stiap malam atau setiap mggu, cuma perbincangan online yg menjadi medium utama. Tapi kalau ada yg request nak coaching face to face dgn sy, mmg dialu2kan. Mmg best, tak rasa terbeban pun. Sebab tu sangat sesuai utk ibu yg nk buat income tapi xnak tggal anak kat org.hehe. Buat dari rumah depan komputer sambil anak berbelit kat kaki.hihi. Tapi xdalah 24jam perlu ngadap laptop kan, kena la wat jadual :)




sibuk semua dgn anak, tetapi tetap setia menadah ilmu

Saya rasa seronok dgn gathering semalam. ye lah, walaupun masing2 sibuk dgn anak, tetap setia menadah telingan demi secebis ilmu. Tetap bersemangat meneruskan bisnes shaklee yg sgt flexible dan mudah ini. Setiap kali coaching mesti akan dimeriahkan dgn kehadiran anak2 kecil, dan inilah yg menjadikan shaklee biz ni unik. Menjadikan ia sesuai dijalankan dimana2 terutamanya di rumah, tanpa perlu kita tnggalkan anak2 di rumah org lain. Pergi mana2 event pun x kisah nak bawak anak berderet, asalkan pandai2 lah jaga, hehe,



berbincang tentang impian shaklee :)

Antara perkara yg kami kongsikan semalam adalah

  • panduan nak guna online system yg baru dilancarkan shaklee baru2 ni. Ni bertujuan untuk memberi idea kepada semua anak buah saya utk fully utilized sistem ni. skrg shaklee dh semakin tip top, jadi nk reach through call, email,,fax agak terbatas, so kna pandai guna online sistem.. Sgt mudah dan menjimatkan masa!
  • Perkongsian ttg pushfactor, vision board, target dalam shaklee. Pushfactor adalah perkara yg memberi motivasi kepada kita utk serius dgn shaklee, Target pula penting utk memastikan kita on track dlm biz ni.
  • Tips2 berjaya dari master Ira, apa yg telah dicapai, apa yg memberi motivasi kepadanya utk berjaya
  • Hal2 teknikal seperti bagaimana nak sharing d fb, blog dan bagaimana nak tawan hati anak buah serta customers
  • Hal2 berbangkit seperti permasalahan individu dan sebagainya
tu antara apa yg kami bncangkan, tapi xdpt la sy nk perincikan satu persatu disini sbb ianya hak ekslusif daya dan SSM team. Alhamdulillah masing2 nampaknya dah nampak solusi kepada setiap apa yg difikirkan. Dan sudah nampak jalan masing2 utk meneruskan bisnes ni. Saya doakan semoga anak2 buah saya berjaya mendapat income yg stabil dlm shaklee demi membantu keluarga, masyarakat dan perjuangan islam tu sendiri. Insya ALLAH!

SSM team POWER!
together we WIN!

nak share satu quote dari Robert Kiyosaki yg memberi inspirasi kepada kami utk terus mengejar impian:
"It’s more important to grow your income than cut your expenses. It’s more important to grow your spirit that cut your dreams."


Jika anda ibu2 yang sebenarnya mempunyai impian bekerja sambil menjaga keluarga dari rumah, peluang sentiasa terbuka luas, saya sedia memberikan bantuan, sedia menunjukkan jalan kepada anda dalam shaklee.

Tapi segalanya perlu terbit dari kemahuan diri kita. Takda kemahuan dan minat pun takda guna jugak kan. Saya cuma mampu tunjukkan jalan, xboleh paksa2 pun. hehe

jika betul berminat, hubungi Ummu Umar di 013-4404869.

remember...FAST ACTION, FAST RESULTS!

p/s: *jangan takut utk berimpian tau, cuma kena tambahkan semangat dan teruskan perjuangan tu









Thursday, October 3, 2013

SHAKLEE kolagen powder, kolagen berkualiti tinggi, terlaris di pasaran!

Bismillahirrahmanirrahim...

smlm pagi2 dah terima sms dari shaklee, bulan ni ada promo product HOT! kolagen powder kot!selepas mengupdate status fb saya seperti di bawah ni:


terus berduyun-duyun yg pm bertanya khasiat. Walaupun belum ada yg decide nak beli, masing2 menunjukkan rasa minat dan excited utk mencuba. Ada yg nk guna sendiri, ada yg nak bagi mak ayah

so..sy rasa mmg sy kena cerita apa lebihnya SHAKLEE COLLAGEN POWDER (SCP) yg dah ada kat pasaran since last year ni. Ok,jom cite..hihi

mengapa berbaloi anda pilih SCP? 
  • Boleh diserap dgn sgt berkesan dalam usus, kerana ianya mempunyai jisim molekul yg tersangat rendah! penyerapan unggul ini menjadikan SCP sgt berkesan. Dan kesan yg bleh dilihat seawal 8 mggu! bayangkan jisim molekulnya yg sgt rendah iaitu 1000 dalton sahaja! Jika nak banding dgn jisim molekul kolagen yg biasa ada kat pasaran...besar tau! more than 300000 Dalton. So, bila besar, dia kna melalui banyak fasa dalam badan dlu, tidak direct meresap ke kulit. Sbb kulit perlukan sesuatu yg halus utk diserap. Dan kolagen sgt diperlukan utk mengelakkan penuaan kulit. Sbb mostly org amik kolagen nk cantik kulit...so...SCP is the best choice!

  • Untuk mengekalkan keanjalan, penghidratan dan antioksidan..SCP juga ditambahkan dgn 7 ramuan aktif iaitu vitamin C, B2 dan B6, Ekstrak Pfaffia, Ekstrak Camellia Japonica, Kolagen Ikan, Ekstrak Kulit Kerangan Laut,serta Lactobacillus acidophilus
  • Dalam badan kita, bukan kolagen je yg kita perlu, tapi juga ASID HIALURONIK dan ELASTIN. Asid Hialuronik dari SCP  mampu mengekalkan kelembapan kulit dan menahan sbnyk 6 liter air dlm badan. Elastin dlm SCP juga bersumberkan kolagen dari sisik ikan merah yg mampu mengekalkan keanjalan kulit dan memberi kesan melantun apabila dicubit. Haha, kelakar lak bunyinya kan?? kulit melantun.hihi.Tapi logiklah, sbb ikan merah ni kan hidup secara bebas di lautan sedalam 5000m dan mampu menahan tekanan sehingga 20paun., bertelur dan hidup dgn bebas dalam laut dalam. So, mmg lasak tau!
ha..sgt istimewa kan?? lain dari yg lain. Tapi mesti anda nak tahu kan apa fungsi spesifik stiap bahan yg ada dlm SCP ni. Jom belajar! sumber : Buku Nutrisi Shaklee

  • Sisik ikan merah - sumber utama kolagen yang mudah diserap dan kurang pencemaran berbanding kolagen haiwan yang lain. Membekalkan elastin

  • Ekstrak kerang-kerangan - Glukosamina daripada ekstrak kerang-kerangan adalah penting dalam sintesis bendalir sinovia bagi melicinkan pergerakan sesendi dan melembapkan mata untuk melegakan ketidakselesaan mata, 
  • Elastin dari kolagen ikan - Elastin dapat mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit yang boleh melantun apabila dicubit. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi bersama kolagen untuk kulit yang lebih tegang, gebu dan anjal.
  • Lactobasilus Acidophilus - Sejenis bakteria baik yang membantu untuk mengimbangi usus mikroflora dan memudahkan pembinaan semulajadi sistem usus yang sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen, 
  • Ekstrak Pfaffia - Pfaffia juga digelar sebagai Ginseng Brazil yang bila digabungkan dengan ekstrak biji benih Camellia Japonica, ia dapat menyokong pembentukan kolagen dan asid hialuronik. Dengan kemampuannya untuk mengikat jumlah air yang besar, asid hialuronik memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu badan dan membuatkan kulit lembut, lembap dan rata
  • Ekstrak biji benih Camellia Japonica - Mengandungi asid oleik, sejenis emolien kulit dan pelembap yang unggul, dan bahan antioksida semulajadi. Turut mengandungi soflavon yang dapat membantu mengurangkan radikal bebas.
  • Vitamin C dan Vitamin B - Vitamin C menggalakkan pengeluaran kolagen semulajadi yang melawan radikal bebas dan merosakkan kulit kita. Vitamin B terlibat dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk mengahsilakan tenaga yang diperlukan untuk pengeluaran kolagen dalam sel.
ha...apa tggu lagi? jom kita cuba, percayalah, sangat berbaloi mencubanya. Insya ALLAH walau harga tinggi sedikit, tapi kualitinya perghh..xleh lawanlah. Drpd berkotak2 kolagen yg murah dan molekul besar yg kita telan tnpa bg hasil bagus, baik kita telah kolagen molekul halus ni, berkesan, 8 mggu je tau!

ok, next entry kita akan cite kelebihan SCP lak ye, stay tuned..

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

regards,
ummu Umar :)
shaklee iD: 867851
013-4404869

Berminat utk menjana income hanya dari rumah secara online??
Hubungi saya skrg, saya akan tunjukkan jalannya.

tips memilih bisnes MLM :
  • pastikan produk yg halal dan berkualiti, tiada kesan sampingan dan mempunyai ujian klinikal (shaklee adalah slamat berkesan dan mesra alam dan mempunyai sijil halal)
  • background syarikat yg stabil dan kukuh (shaklee sudah 56 tahun di dunia, dan 20 tahun di Malaysia)
  • marketing plan yg telus, adil dan mengikut syariah (shaklee tidak mengamalkan sistem piramid, mematuhi syariah dan tidak menekankan HEAD HUNTING!)
  • pilih support group yg betul (saya adalah dari susur galur Jutawan shaklee yg mempunyai group support tersendiri, yg sgt mengutamakan knowlegde and skill sharing, juga menyediakan pemantauan on performance anda. Kami juga menekankan konsep mudahnya menjemput rezeki)

Monday, September 30, 2013

VIVIX- the priceless gift untuk insan tersayang

Tadi dah "curi" testimoni kat blog MIA, skrg blogwalking ke rumah "moyang" shaklee sy lak. Still searching info dan testimoni ttg VIVIX. Rasa rindu dan cinta dgn vivix. Ni masa sy makan 2 mggu mmg energetic dan kulit jd glowing. Tapi healing crisis mmg ada, kuar jerawat sket. Tambah2 sbb sy travel tukar air..so mmg jerawat tu lmbt sket nk hilang..skrg ada parut, usaha dgn ESP dan vitalea je..hihi. OK, jom kita bca perkongsian kak cery ttg vivix ni :) source

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

Mencari hadiah utk yg tersayang?... Saya dah hadiahkan Vivix ke suami tersayang.. Sebotol tu tahanlah dlm 1-2bulan utk beliau. Almaklum heavy smokers,risau saya.. nak suruh berhenti, liat betul.. ambil masa..jadi kenalah sediakan perisai..nak kasi supplemen berbotol2,hmm payah gak sbb org lelaki ni lah paling payah nak mkn ape2 suplemen.. Dgn Vivix .. tiada masalah lagi.. Semuanya dlm satu botol.. Vivix juga anda boleh hadiahkan ke ibu bapa anda...

Ni jadual yang membuat perbandingan antara Vivix, MonaVie, Tahitan Noni dan Xango Juice... cuba anda lihat bagaimana hanya dengan 1 sudu teh(1 serving/day)Vivix mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh (3000-5000 ORAC).Hanya jauhari mengenal manikam.. dan hanya yg tahu erti nilai wang...akan memilih intan bukannya kaca...Vivix - Value for money

Pendek kata, Vvix ni tonik anti penuaan utk pelbagai masalah kesihatan.. Di bwh entry ni ada saya kongsi beberapa link utk masalah yg berkaitan yg mengambil Vivix.. ie diabetis, diet, awet muda, rambut beruban bertukar hitam, pesakit SLE.bla bla.. Hmm.. saya minum gak tau..cuma nak bgtahu kat sini, Wanita menyusu dan hamil tak dibenarkan minum yer.. jadi bagi saya, dlm seminggu 1-2 kali,saya hanya jadikan sirap tu masker utk wajah. very da bom... bolehla aii cantik mcm ayu raudhah gitu.. ahaksss

NI KISAH MommyLyna yg hadiahkan Vivix utk ayahnya.. apa kata tgk gbr ni


INilah yang dikatakan priceless gift ke org yg tersayang.. Bak kata PnNorita Mohd Idris >>>>Tiada apa yang lebih menggembirakan saya selain kesihatan mak yang baik. Duit boleh dicari...selagi ada daya usaha<< dlm blognye,Pn N share ttg ibunya yg diabetes kemudian dibelikan vvivix..,alhamdulillah dgn izinnya jua,penglihatan semakin pulih.. dan yg dibwh ni kredit to Along Nurazlina,..wallawehh


Kepala ni asalnya putih suwih mcm Richard Gere tp tengok ada hitam2...
Ayahku sel
epas sebotol Vivix!

Doktor dia kata tak percaya my dad dah 57.. Mcm lg muda je..
Hadiahkan Vivix utk ibu bapak kamu! Pasti berbaloi utk kesihatan mereka.
 
_____
tak percaya?.. mcm tak lah gak... tapi mcm sy ckp sebelum ni..Alami sendiri. .anda pasti teruja. Cth mlm tadi, saya chat chat dgn Pn Amy yg ingin mencari supplemen utk ayahnya yang ada masalah kesihatan jantung.. beliau cerita.. ada seorang pesakit yg duduk di sebelah katil ayahnya .. pesakit tu berusia 70thn.. tapi yang terujanya.. amy cerita..org tu nampakmcm umur 50thn.. rahsianya?.. anaknya belikan Vivix dijadikan hadiah utk beliau.. Wallawehhhh..Inilah yg dikatakan priceless gift.."Kesihatan adalah anugerah rahmat dari Allah tak ternilai.. Kalau kita boleh beli baju, barang2 kehendak kita.. bagaimana dgn mereka yg melahirkan dan menjaga kita dari kecil? "

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

jom cuba vivix! hadiahkan pada mak ayah suami isteri tersayang. Apalah nilai wang ringgit jika nak dibandingkan dgn jasa dan pengorbanan mereka kepada kita kan??
sms sy skrg di 013-4404869 
FREE POSTAGE utk pembelian VIVIX!
dan jika BELI 2 VIVIX, anda layak dapat FREE MEMBERSHIP!
decide and act NOW! (^_^)v

Follow us for more tips :)